ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ομοβροντία Τατούλη και Μάκαρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ταύτιση των δύο παρατάξεων στον αντιπολιτευτικό τους έλεγχο και ρητορική φαίνεται ότι προκλήθηκε από την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ κ. Κουτσούλη στην αντιπροεδρία της Επιτροπής Υγείας με τις ψήφους των νεοδημοκρατών της Παράταξης Πτωχού, όπως καταγγέλλουν Τατούλης και Μάκαρης.

Τατούλης: Αποκαλύπτονται οι πολιτικές συναλλαγές που έγιναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές

“Οι πολιτικές συναλλαγές που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Eπιτροπής Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επιβεβαίωσαν όλους όσοι ερμήνευσαν το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών του Β' γύρου, ως αποτέλεσμα ανοίκειων πολιτικών συμφωνιών.

Η επιλογή του κ. Πτωχού να ψηφίσουν όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης του για Αντιπρόεδρο της Επιτροπής τον επικεφαλής της τέταρτης κατά σειρά παράταξης σύμφωνα με την ψήφο των πολιτών, κ. Δημήτρη Κουτσούλη που τον επέβαλε μετά μανίας και χωρίς καμία απολύτως πολιτική τεκμηρίωση ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ανέχτηκε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, δεν χρήζει ειδικών ερμηνειών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι ο πρώην εκλεκτός του κ. Κωνσταντινόπουλου στις εκλογές του 2019 κ. Γιάννης Μπουντρούκας διορίσθηκε για τέσσερα χρόνια έμμισθος σύμβουλος της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πτωχός άρχισε να ...εξαργυρώνει τα πολιτικά γραμμάτια, που οφείλει σε συγκεκριμένους δήθεν κεντροαριστερούς παράγοντες, αφού όπως προέκυψε με σαφήνεια από τα αριθμητικά αποτελέσματα των εκλογών, χωρίς τις συγκεκριμένες πολιτικές συναλλαγές δεν θα μπορούσε να εκλεγεί Περιφερειάρχης ο εκλεκτός του κ. Παπασταύρου, του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη.

Αξίζει λοιπόν να απαντήσει κάποιος στους Πελοποννήσιους πολίτες στο εξής απλό ερώτημα:

«Γιατί άραγε όλοι οι σύμβουλοι του κ. Πτωχού επέλεξαν να ψηφίσουν ως Αντιπρόεδρο τον κ. Κουτσούλη και όχι τους εκπροσώπους της Μείζονος και της πρώτης Ελάσσονος μειοψηφίας; Δηλαδή τον κ. Γιαννακούρα ή τον κ. Μάκαρη;».

Επειδή η αποκάλυψη αυτή, της πολιτικής συναλλαγής, καταγγέλθηκε έντονα δημόσια από τον κ. Μάκαρη και τον κ. Γιαννακούρα, ο κ. Κουτσούλης πάνω στον πανικό του οδηγήθηκε σε ένα απαράδεκτο πολιτικό λάθος.

Θεώρησε, ότι ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» θα φοβηθούν από τον εκφοβισμό και τις λεκτικές απειλές που δέχθηκε το μέλος της παράταξης μας, κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, από συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησε και την επαγγελματική του ιδιότητα.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι «πάρα φύσιν» ιδεολογικές - πολιτικές συμμαχίες των Αυτοδιοικητικών εκλογών επεκταθούν και στις επερχόμενες Ευρωεκλογές στην Πελοπόννησο.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως και θέλουμε με έμφαση να επισημάνουμε στον κ. Κουτσούλη, είναι ότι ο Πέτρος Τατούλης και τα στελέχη της παράταξης του, όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα άλλωστε, ούτε εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται και φυσικά δεν ανέχονται απειλές.

Τέλος θα θέλαμε να προτείνουμε στον κ. Κουτσούλη να θέσει στο συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο όπως δήλωσε στον κ. Γιαννακούρα υπηρετεί τη Δικαιοσύνη, το παρακάτω ερώτημα:

Η φράση του κ. Κουτσούλη «η διοίκηση του Τατούλη ήταν διεφθαρμένη», η οποία ειπώθηκε δημόσια και παρουσία του κ. Ανδρουλάκη, είναι ή όχι αξιόποινη πράξη;”

Μάκαρης: “ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου...”

”Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ όλους αυτούς τους μήνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Χαμηλοί τόνοι, αντιπολίτευση που στην καλύτερη των περιπτώσεων χαρακτηρίζεται υποτονική και ανοχή, αν όχι υποστήριξη, στην παράταξη Πτωχού.

Όμως πλέον, οι εντυπώσεις μετατράπηκαν σε αντικειμενικά γεγονότα. Στην πρώτη Συνεδρίαση της επιτροπής Υγείας ο κ. Κουτσούλης επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίχθηκε και ψηφίστηκε ως αντιπρόεδρος από την παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Να θυμίσουμε ότι η Παράταξη του ΠΑΣΟΚ κατετάγη 4η στις Περιφερειακές εκλογές ενώ συνήθως για την θέση του αντιπροέδρου επιλέγεται πρόσωπο από την αξιωματική αντιπολίτευση, ή πρόσωπο που προτείνει η αντιπολίτευση σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι οι παρατάξεις Πτωχού και Κουτσούλη , δηλαδή οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεννόηση και έχουν συνεργασία. Μια συνεργασία που θυμίζει τις εποχές των μνημονίων και την περίοδο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μοιάζει η ιστορία να επαναλαμβάνεται αφού και στην προηγούμενη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Μπουντρούγκα ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την παράταξη Νίκα που είχε οριακή πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αλήθεια ποια είναι η άποψη των δημοκρατικών πολιτών της Πελοποννήσου βλέποντας αυτή την εικόνα; Μήπως τελικά ο ορισμός του κ.Κουτσούλη ως αντιπροέδρου στην επιτροπή Υγείας, είναι προάγγελος άλλης μια μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ όπως οι δεκάδες που έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια; Άλλωστε το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι γεμάτο από πρώην στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της η Παράταξή μας, «Πρώτα η Πελοπόννησος» δεσμεύεται να είναι η φωνή του κάθε δημοκράτη πολίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου θα διασφαλίζουμε τη νομιμότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κάθε άλλη αντιθεσμική κίνηση θα μας βρίσκει απέναντι, είτε προέρχεται από την παράταξη Πτωχού, παράταξης της ΝΔ - που δεν επέτρεψε να διαβαστεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ψήφισμα της κα Καρυστιανού για τα Τέμπη - είτε από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αν δεν αλλάξει ρότα στον δρόμο που έχει επιλέξει.

Δε θα επιτρέψουμε να υπάρξουν αδιαφανείς αποφάσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι . Θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των Πελοποννησίων και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις , να μην υποβαθμιστεί και άλλο το σύστημα Υγείας, οι Υποδομές και το Περιβάλλον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, αναφέρουν οι Μανώλης Μάκαρης (επικεφαλής) Π.Ε Μεσσηνίας, Παναγιώτης Μερμίγκης Π.Ε Αργολίδας και Γιάννης Σιάτος Π.Ε Κορινθίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις