ΣΠΑΡΤΗ. Η καρδιά του εκλεκτού ελαιόλαδου κτυπούσε στον Μυστρά. Ο λόγος για τον θεσμό ATHENA IOOC διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου και μοναδικό στο είδος του που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Επελέγη ως τόπος τέλεσής του η Σπάρτη, τόπος ελαιοκαλλιέργειας και πραγωγής εξαιρετικών ελαιόλαδων.

Ο θεσμός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων παραγωγών από όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες και τον σεβασμό των πιο γνωστών διεθνών κριτών ελαιολάδου. Κάποιοι από αυτούς τον έχουν κατατάξει ακόμη και μεταξύ των τριών σημαντικότερων διεθνών διαγωνισμών ελαιολάδου στον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια.

Από τις 25 έως τις 27 Απριλίου εξελίχθηκε με επιτυχία η διοργάνωση. Δείγματα απο πλές χώρες και κριτές διεθνούς φήμης αναμετρήθηκαν σε μια μοναδική συνάντηση γευσιγνωσίας. Οι συμμετέχοντες στην κριτική επιτροπή είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Μυστρά, στη Μονεμβάσια και σε άλλες μοναδικές περιοχές της Λακωνίας. Την δεύτερη ημέρα του θεσμού έδωσαν το παρόν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης και αντιδήμαρχοι της Σπάρτης. Όλοι τόνισαν τη σημασία φιλοξενίας του θεσμού στην Σπάρτη και τον Μυστρά και την ανάγκη στήριξης της ποιότητας του ελληνικού και λακωνικού ελαιολάδου. Μιλούν στο notospress με πρώτον τον Πρόεδρο του Διαγωνισμού Κωνσταντίνο Στεργίδη.

Η φιλοξενία του ATHENA IOOC έγινε στο Mystras Palace Grand Resort που άφησε τους πάντες κατενθουσιασμένους με την ποιότητα υπηρεσιών και την φυσική του ομορφιά και μοναδικότητα. Προσεχώς αναλυτικό ρεπορτάζ.

Χορηγός Προβολής του ATHENA IOOC ήταν το Notospress.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις