ΜΟΛΑΟΙ. Σύμφωνα με την αναφορά του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Μολάων υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ειδικότητες όπως του αναισθησιολόγου και ακτινολόγου. «Ο χειρουργικός τομέας υπολειτουργεί. Στο Νοσοκομείο Μολάων υπηρετεί 1 αναισθησιολόγος κάνοντας μόλις 2-3 εφημερίες μηνιαίως, καθώς μετακινείται να καλύπτει εφημερίες του Νοσοκομείου της Σπάρτης και της Τρίπολης». Μάλιστα πληροφορίες θέλουν η γιατρός αναισθησιολόγος να έχει διαμορφώσει, νομίμως, τετελεσμένα που δεν μπορεί να αντιπαρέλθει η διοίκηση. Πέρα από τη δυσκολία που προκύπτει στον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων, δεν μπορούν να γίνουν έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία, ακόμα και τις μέρες που εφημερεύουν ορθοπεδικοί και χειρουργοί. «Άλλα περιστατικά που χρήζουν αναισθησιολογικής εκτίμησης, αντιμετώπισης ή διασωλήνωσης και αντιμετωπίζονται αναγκαστικά από άλλες ειδικότητες μαζί με τους αγροτικούς ιατρούς, μέχρι να διακομιστούν στη Σπάρτη ή αλλού».

Τα προγραμματισμένα χειρουργεία της Ν.Μ Μολάων, σύμφωνα με την αναφορά, θα διενεργούνται στο Νοσοκομείο Σπάρτης, μέχρι να διερευνηθεί η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των Χειρουργείων της Ν.Μ Μολάων από πλευράς αναισθησιολογικής κάλυψης. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον του χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο Μολάων και αναφέρουν ότι ο υπουργός Γεωργιάδης στα σχέδια του για το νέο υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας και την τύχη των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, έθεσε ως ένα βασικό κριτήριο τον αριθμό των Χειρουργείων που διενεργούνται σε ένα Νοσοκομείο. Οι πληροφορίες βέβαια θέλουν τον υπουργό, στην ειδική σύσκεψη για τη Λακωνία, να αποκλείει κατηγορηματικά την κατάργηση του Νοσοκομείου των Μολάων.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο αναφέρουν ότι «όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 χρόνων υποβάθμισαν συνολικά τα δημόσια Νοσοκομεία, έκοψαν μισθούς και οδήγησαν τους γιατρούς εκτός ΕΣΥ». Καταλογίζουν ευθύνες στους βουλευτές, στη Διοίκηση και στα μέλη του ΔΣ του Γ.Ν Λακωνίας. Καλούν συναδέλφους, συμπολίτες και τοπικούς φορείς, σε συμβολική συγκέντρωση στις 21/5/2024, μέρα πανελλαδικής Απεργίας, έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου στις 10:30 π.μ.

Τα αιτήματα είναι:

  • Να σταματήσει η μετακίνηση της μοναδικής Αναισθησιολόγου της Ν.Μ Μολάων σε Σπάρτη και Τρίπολη. Εφημέρευση και τακτικό ωράριο στην οργανική της θέση. Να σταματήσει η μεθόδευση για ουσιαστικό κλείσιμο των χειρουργείων της Ν.Μ Μολάων. Να μη γίνει καμία μεταφορά χειρουργείου στη Σπάρτη.
  • Να σταματήσει η συνεχής μετακίνηση του μοναδικού Ουρολόγου της Ν.Μ Μολάων στη Σπάρτη. Εφημέρευση και τακτικό ωράριο στην οργανική του θέση. Δεδομένης και της υποστελέχωσης του χειρουργικού τομέα.
  • Να σταματήσουν οι μετακινήσεις των γιατρών της Ν.Μ Μολάων που οδηγούν σε υποστελέχωση και σε επισφαλείς και ακάλυπτες εφημερίες ολόκληρων τομέων.
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς σε όλους τους υγειονομικούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ένταξη στα ΒΑΕ. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ και άλλα κίνητρα για να μείνουν και να έρθουν γιατροί στα Νοσοκομεία μας.
  • Επαναφορά του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Μολάων, ως Γενικό Νοσοκομείο και αύξηση των οργανικών θέσεων.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις