ΣΠΑΡΤΗ. Ο τ. δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας επαναφέρει πρωτοβουλίες και προτάσεις που είχαν εκκινήσει επί δημαρχίας του και καλεί την δημοτική αρχή αλλά και κάθε θεσμικό φορέα ή ενεργό πολίτη να συνδράμει, να ενδυναμώσει και να συμμετέχει στην προσπάθεια υλοποίησής τους.

Διεθνές Βραβείο «FREEDOM PRIZE 300»

Η Σπάρτη, σε συνεργασία με το UNIVERSITY OF NOTTINGHAM και τη Χρυσάνθη Γάλλου που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για την ανάδειξη της Σπαρτατικής ιστορίας και της Σπαρτιατικής πολιτιστικής κληρονομιάς, μπορεί να καθιερώσει, υπό την Αιγίδα του / της Προέδρου της Δημοκρατίας, το ετήσιο Διεθνές Βραβείο «FREEDOM PRIZE 300», για όσους έκαναν ειδικό αγώνα για την Ελευθερία, όπως οι 300.

Δίκτυο σημαντικότερων πόλεων της Ελλάδας στην αρχαιότητα

Επί δημαρχίας Πέτρου Δούκα είχε ανοίξει η συζήτηση με τους δημάρχους της Θήβας, της Κορίνθου και του Άργους και είχαν δεχθεί τη δημιουργία του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ 5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με στόχο την διεθνή ανάδειξη και προβολή της σπουδαιότητας τους, της ιστορίας τους, την ανάδειξη των σχετικών ερευνών, τη διοργάνωση φεστιβάλ και εκδηλώσεων, τη προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών, κλπ. Και η Αθήνα φαίνεται θετική, τονίζει σήμερα ο Πέτρος Δούκας και σημειώνει ότι το εγχείρημα μπορεί να έχει την Αιγίδα και τη στήριξη και του ICC - Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (με το παγκόσμιο δίκτυό του), και του University of Nottingham School of Classics and Archeology!

Interdisciplinary Summer School

Είναι σημαντικό να λειτουργήσει στη Σπάρτη το Interdisciplinary Summer School, με μαθήματα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και, λόγω Λυκούργου, Συνταγματικών Σπουδών, με κεντρικό αντικείμενο την αρχαία Σπάρτη και τη πολιτιστική της κληρονομιά, και κεντρικό πυρήνα το Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ, σε συνεργασία και με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα και «δεξαμενές σκέψης» («think tanks»). Και φυσικά εκτός από τα μαθήματα, συνδιοργανώσεις διεθνών συνεδρίων και ημερίδων, κλπ. Ο Πέτρος Δούκας έχει προσφέρει - αν το θέλουν φυσικά - τη δωρεάν χρήση για όσα χρόνια το χρειάζονται του σπιτιού του στη Πλατεία Πέτρου Δούκα!

Δίκτυο τεσσάρων σημαντικότερων πόλεων της ύστερης Βυζαντινής περιόδου στην Ελλάδα

Επίσης θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε με τους Δημάρχους του Διδυμοτείχου, της Άρτας και της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ 4 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», δηλαδή του Μυστρά, του Διδυμότειχου, της Άρτας και της Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη διεθνώς της Βυζαντινής κληρονομιάς!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις