ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια ειδικότητα όχι τόσο προβεβλημένη αλλά ουσιαστική είναι αυτή του γιατρού αναισθησιολόγου. Χωρίς στελεχωμένο Αναισθησιολογικό Τμήμα σε ένα Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ο Χειρουργικός τομέας.

Στη Λακωνία πληροφορίες θέλουν να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες όλου του Νομού δύο μόνον αναισθησιολόγοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διευθύντρια Αναισθησιολογίας του Νοσοκομείου Μολάων υπέβαλε την παραίτησή της ενώ ήταν η μοναδική αναισθησιολόγος στους Μολάους.

Η συγκεκριμένη ιατρός έχει καταθέσει έγγραφο στο οποίο αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να πραγματοποιούνται χειρουργεία στους Μολάους κι έχει να κάνει με τη στελέχωση του Τμήματος Αναισθησιολογίας. Έγγραφό που, αν μη τι άλλο δεσμεύει, την διοίκηση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία στους Μολάους έως ότου διευθετηθεί η ένσταση και θέση της γιατρού. Θέση που συνοδεύεται από έγγραφα της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.

Στο Νοσοκομείο της Σπάρτης υπηρετούν δύο αναισθησιολόγοι και αναμένεται η πρόσληψη και τρίτου ώστε να γίνονται απρόσκοπτα τακτικά χειρουργεία. Ωστόσο οι 3 αναισθησιολόγοι μόλις που επαρκούν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Σπάρτης και όχι για τις ανάγκες των Μολάων. Να σημειωθεί ότι οι χειρουργοί των Μολάων ζήτησαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους να γίνουν στη Σπάρτη από τους ίδιους και μετά από συνεννόηση με την διοίκηση αυτό επετεύχθη.

Ωστόσο δεν είναι η ενδεικνυόμενη λύση. Έχει παρατηρηθεί και στις ανάγκες της Παθολογικής όπου εφημερίες των Μολάων καλύπτονται από το γιατρούς του Νοσοκομείου Σπάρτης. Υπάρχει πολύ στενή συνεργασία των δύο Νοσοκομείων αλλά η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε τέτοιο αδιέξοδο που είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις