ΣΠΑΡΤΗ. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» Βαγγέλης Βαλιώτης αναφερόμενος στην πυροπροστασία του δήμου Σπάρτης ζητά εξηγήσεις από την Δημοτική αρχή για τον αποκλεισμό περιοχών και κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Προσφιλής τακτική της Δημοτικής Αρχής οι έκτακτες - κατεπείγουσες συνεδριάσεις τόσο της Δημοτικής Επιτροπής, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ή η κεντρική διοίκηση μας ενημερώνει την τελευταία στιγμή ή κάποιοι μόνιμα καθυστερούν να ενεργήσουν.

Σε μια τέτοια λοιπόν κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Σπάρτης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του πράσινου ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2024», στο πλαίσιο της αρ. 2740/16.5.24 πρόσκλησης με τίτλο «ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α΄βαθμού με περιαστικά δαση» σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποτελεσματική πυροπροστασία οικισμών και δασικών συμπλεγμάτων. Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο μας ήταν προϋπολογισμού 431.156,47€, παρά την αισιόδοξη δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας, σε τοπικό ΜΜΕ, ότι μπορεί να εξασφαλιστεί ένα ποσό της τάξης των 600.000 ή 700.000 €.

Τελικά ο Δήμος Σπάρτης εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με το ποσό των 350.000,00€. Παρ΄όλα αυτά προβληματισμό μας προκαλεί ο αποκλεισμός όλων των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πελλάνας και πολλών Κοινοτήτων από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από την υποβληθείσα πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, παρόλο που είναι όμορες με το δασικό σύμπλεγμα του Ταϋγέτου ή του Πάρνωνα και απειλούνται καθημερινά.

Απαιτούμε, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δοθούν πειστικές εξηγήσεις τόσο σε εμάς όσο και στους πολίτες για τον αποκλεισμό μιάς ολόκληρης περιοχής αλλά και άλλων Κοινοτήτων από το εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αν ο Δήμος προτίθεται με ίδια μέσα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας (αντιπυρικές ζώνες κλπ) στις περιοχές αυτές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις