ΣΠΑΡΤΗ. Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτη Νέα Πορεία» Ντία Τζανετέα παρεμβαίνει στο θέμα της θωράκισης των κοινοτήτων του δήμου Σπάρτης απο την απειλή της πυρκαγιάς. Επισημαίνει σε αναφορά της ότι αν και η παράταξή της προειδοποίησε την δημοτική αρχή, δυστυχώς, μια ολόκληρη περιοχή έμεινε εκτός προγράμματος αντιπυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εντοπίζουμε και να δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση των συνδημοτών μας, δυσλειτουργίες και παραλείψεις κατά την λήψη αποφάσεων της δημοτικής αρχής, τώρα όμως σε ζητήματα μεγάλης σημασίας, όπως αυτό της πυροπροστασίας.

Ο Δήμος Σπάρτης, χωρίς να λάβει υπόψη τις συνολικές ανάγκες του Δήμου και την κρίσιμη κλιματική συγκυρία, αμέλησε (;) να συμπεριλάβει στη σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής (αρ. πρωτ. 186/07-06-2024), το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Πελλάνας, στην καρδιά του Ταϋγέτου αλλά και περιοχές των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων, οι οποίες έχουν στο παρελθόν πληγεί από πυρκαγιές.

Η φαινομενικά μικρής σημασίας παράλειψη μπορεί να οδηγήσει σε απόλυτη καταστροφή όλου του βόρειου τμήματος του Δήμου Σπάρτης και επομένως του πρωτογενούς τομέα ελαιοπαραγωγής, που αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της περιοχής.

Στην σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Επιτροπής, η παράταξη μας ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ αφού εντόπισε την εξαίρεση ολόκληρων περιοχών υψηλής επικινδυνότητας από τον σχεδιασμό που πρότεινε η Δημοτική Αρχή, ζήτησε εγγράφως να αναβληθεί το σοβαρό αυτό θέμα και να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο των περιοχών που θα πρέπει να προστατευτούν. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα την ατυχή απόφαση, με την οποία αποκλείστηκαν οι αναφερόμενες περιοχές.

  • Καλούμε τον Δήμαρχο Σπάρτης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο
  • Να εισηγηθούν άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο
  • Να τροποποιήσουν την απόφασή τους.
  • Να διεκδικήσουν τους απαραίτητους πόρους, για να εντάξουν στο πρόγραμμα πυροπροστασίας τη Δημοτική Ενότητα Πελλάνας και τις υπόλοιπες περιοχές, ώστε να μην κινδυνεύσει η ασφάλεια, η ζωή και η περιουσία των συνδημοτών μας.»
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις