ΣΠΑΡΤΗ. Η νεανική παραβατικότητα, η ενδοοικογενειακή βία και ο σχολικός εκφοβισμός αποτέλεσαν τα θέματα της ημερίδας που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας και οι Σύλλογοι Γονέων – Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων της Σπάρτης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης.

Πρώτη πήρε το λόγο, για να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κα Αικατερίνη Χριστοπούλου, ενώ τη σκυτάλη παρέλαβε ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης κ. Ζαχαρίας Αγρανιώτης, ο οποίος μίλησε για τη «Νεανική παραβατικότητα στο νομό Λακωνίας.

Επόμενη εισηγήτρια ήταν Κοινωνική Λειτουργός – Συνταξιούχος Επιμελήτρια Ανηλίκων Γεωργία Νικολαρέα η οποία παρουσίασε το θέμα «Ενδοοικογενειακή βία: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης». Στη συνέχεια της ημερίδας ο κ. Αντώνης Κ. Τραυλός (Β.Α., Μ.Α., Ph.), Αθλητικός Ψυχολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανέπτυξε το θέμα «Σχολικός εκφοβισμός: Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση του σοβαρού κοινωνικού φαινομένου.