ΤΡΙΠΟΛΗ. Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Δήμου Τρίπολης για την «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Τρίπολης», στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών Σε ΟΤΑ Α΄ Βαθμού με Περιαστικά Δάση».

Η πρόταση εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Χρηματοδότηση Δημιουργίας Περιμετρικών Ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Προστασία Και Αναβάθμιση Δασών 2024», έως του ποσού των 200.000,00 €.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος στην ανακοίνωση του η Δημοτική Επιτροπή με απόφασή της, προχώρησε σε αποδοχή της εν λόγω χρηματοδότησης.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι, με τη χρηματοδότηση θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά του Δήμου τα οποία έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

«Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της κλιματικής κρίσης και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.Αξιοποιούμε ακόμα ένα διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή τη φορά για την πυροπροστασία περιοχών του δήμου μας. Παραμένουμε σε εγρήγορση, συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς και εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου», σημείωσε ο κ. Τζιούμης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις