Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 21 Μαρτίου στα γραφεία της ΤΕΔΚ Λακωνίας για το θέμα της συγχώνευσης κατάργησης σχολικών μονάδων της Α’ βάθμιας και της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, αποφασίστηκε να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μην προβεί σε καμία μεταρρύθμιση χωρίς να προηγηθεί ο απαιτούμενος διάλογος.

Το ήδη οξυμένο κλίμα επέτεινε η έλλειψη αντίδραση από πλευράς Υπουργείου, ενώ σχετικό δελτίο τύπου της ΤΕΔΚ κάνει λόγο «για αδιαφορία των αρμοδίων, αφού μεσολάβησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα». Με αφορμή τη σιγή ιχθύος που τηρεί το Υπουργείο Παιδείας, η ΤΕΔΚ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΤΕΔΚ Λακωνίας επί της οδού Δωριέων 11 στη Σπάρτη.

Στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι, Δήμαρχοι και λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα κατευθυνθούν προς την Γέφυρα του Ευρώτα, όπου και θα προβούν σε διακοπή της κυκλοφορίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Για το πολύκροτο θέμα θα μιλήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό Notos 94.9 η πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κα Φεβρωνιά Πατριανάκου την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 9:30 π.μ.