Σπάρτη: Εκδήλωση των Ποντίων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1913-23)
Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Σπάρτη από τον Σύλλογο Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος»
ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος», προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το Σάββατο 2 Μαϊου 2026 και ώρα έναρξης 6:30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης).
Α΄ Μέρος: Ομιλία με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, 1913-1923 και η σημασία της σήμερα» από τον Δρα. Βασίλειο Θ. Μεϊχανετσίδη (Διδάσκοντα ΕΚΠΑ, Ιστορικό, ειδικό σε ζητήματα γενοκτονιών)
Β΄ Μέρος: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων «Lethal Nationalism: Genocide of the Greeks 1913-1923» (Θανάσιμος Εθνικισμός: Γενοκτονία των Ελλήνων 1913-1923). Μια παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο και του ιδρυτή του Γιώργου Μαυρόπουλου
Στη λύρα και στο τραγούδι ο Ηλίας Αβραμίδης. Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση: με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.