Ο «αλάνθαστος» Δήμαρχος Ευρώτα ξαναχτυπά!
Ο «αλάνθαστος» Δήμαρχος Ευρώτα ξαναχτυπά: Μηνύσεις σε εργαζόμενο και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αντί για απαντήσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων
ΣΚΑΛΑ. «Η διοίκηση του Δήμου Ευρώτα ξεπέρασε κάθε όριο αυταρχισμού και πολιτικής απελπισίας. Πιστή στο δόγμα «για όλα φταίνε οι άλλοι», ο Δήμαρχος Ευρώτα απάντησε με δύο μακροσκελή, γεμάτα έπαρση και αυτοθαυμασμό δελτία τύπου, στα οποία αντί να δώσει εξηγήσεις, εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επιχείρηση εκφοβισμού.»
Έτσι ξεκινά η ανακοίνωση της Παράταξης «Όλοι μαζί – Νέα αρχή για τον Ευρώτα» και συνεχίζει: «Η «αμαρτία» ενός υπαλλήλου του Δήμου ήταν ότι τόλμησε να αναφέρει εγγράφως την επικινδυνότητα συγκεκριμένου απορριμματοφόρου. Αντί ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να διατάξουν άμεσο τεχνικό έλεγχο για να προστατεύσουν τη ζωή των εργαζομένων, προτίμησαν να σύρουν τον υπάλληλο στο αυτόφωρο!
Ταυτόχρονα, επιτέθηκαν με λάσπη στην αντιπολίτευση που ασκεί το θεσμικό της ρόλο, αλλά και σε ΜΜΕ που έκανε το «λάθος» να αναδείξει το θέμα.»
Η Παράταξη «Όλοι μαζί - Νέα αρχή για τον Ευρώτα» ζητά απαντήσεις
«Πίσω από τις γνωστές υπεκφυγές του κυρίου δημάρχου, κρύβεται η απόλυτη σιωπή στα εξής καίρια ερωτήματα:
- Πότε ελέγχθηκε τελευταία φορά το συγκεκριμένο όχημα και ποιοι υπογράφουν για την καταλληλότητά του;
- Υπήρχαν καταγεγραμμένες βλάβες; Αν ναι, πότε διορθώθηκαν και με ποια παραστατικά;
- Βάζουν την υπογραφή τους Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ότι το απορριμματοφόρο είναι 100% ασφαλές για τους εργαζόμενους και τους δημότες;
Αντί για καθαρές απαντήσεις, ο Δήμαρχος δείχνει ως ενόχους τον εργαζόμενο που δεν σώπασε, την αντιπολίτευση που ελέγχει και τη δημοσιογραφία που δεν ευθυγραμμίζεται.»
Το «σύστημα» της δημοτικής πλειοψηφίας
Η αντιπολίτευση (ΟΜΝΑΓΤΔΕ) υπογραμμίζει ότι «μετά από 9 χρόνια μιας θητείας που χαρακτηρίζεται από την υποβάθμιση κάθε χωριού του Δήμου μας, οι πολίτες έχουν μάθει πια το «σύστημα» της δημοτικής πλειοψηφίας. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει καθημερινά και η πολιτική τους απομόνωση είναι πλέον εμφανής».
Ολοκληρώνει την νέα παρέμβασή της με τρία Υστερόγραφα:
Υ.Γ. 1: Περιμένουμε από τα ΜΜΕ και εκείνα που χρηματοδοτούνται αδρά από τη δημοτική αρχή με το χρήμα των φορολογούμενων πολιτών να δημοσιοποιήσουν το δελτίο τύπου μας γιατί, οφείλουν να αποδείξουν αν υπηρετούν την ενημέρωση ή την εξουσία.
Υ.Γ. 2: Μπορεί ο κ. Δήμαρχος να ενημερώσει τους δημότες για το αποτέλεσμα της αυτόφωρης σύλληψης του εργαζομένου; Τι έγινε τελικά;
Υ.Γ. 3: Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας για τη συκοφαντική δυσφήμιση που δεχόμαστε. Η περίοδος της ανοχής τελείωσε. Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε και για άλλα «σκοτεινά» σημεία της διαχείρισής τους, όπως η συνεχιζόμενη και περίεργη διαδικασία παραλαβής καυσίμων και άλλα προβλήματα που επιχειρήσαμε να λυθούν με συναίνεση.
Η νέα παρέμβαση της αντιπολίτευσης όπως και το ρεπορτάζ του Notospress στον Δήμο Ευρώτα επιβεβαιώνουν την αρθρογραφία σε καταλυτικό βαθμό. Το Notospress είναι - και πάλι - στη διάθεση του δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου να απαντήσει στα τρία Υστερόγραφα της Αντιπολίτευσης και σε ότι άλλο κρίνει ότι έχει να προσκομίσει στην συγκεκριμένη υπόθεση.