ΜΥΣΤΡΑΣ. Την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 05:00 μ.μ το απόγευμα θα τελεσθεί Ιερά Παράκλησης στην Παναγία την Θεοτόκο στο Σπηλαιώδη Ναό που βρίσκεται στη γραφική θέση «Μιριάλι» , πιο ψηλά από τον οικισμό της Ταϋγέτης.

Όπως αναφέρουν οι συντονιστές «επειδή η Εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Παναγία και τις ημέρες του 15 Αύγουστου δεν πραγματοποιείται καμία ακολουθία αποφασίστηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Τ.Κ. Παρορείου και Ιεροψάλτη Σταύρου Περγαντή, του πρωτοπρεσβυτέρου της ενορίας Μυστρά π. Λάζαρου Σκάγκου καθώς και της νεολαίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά να τελεστεί ιερά παράκλησης την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, αφού τα παλαιότερα χρόνια ο ναός πανηγύριζε αυτήν την περίοδο.

Ο Ναός «λειτουργείται» κάθε χρόνο την ημέρα της αναλήψεως του Κυρίου , και σύμφωνα με ιστορικές πηγές εκεί υπήρχε Μονή επανδρωμένη με μοναχούς και αποτελούσε ενδιάμεση στάση για τους ταξιδιώτες που πήγαιναν στην Καλαμάτα.

Η διαδρομή είναι φανταστική μέσα από ένα ωραίο μονοπάτι του βουνού, ανάμεσα σε έλατα, βράχους, αγριολούλουδα.

Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να έρθουν να τελέσουμε όλοι μαζί την ιερά παράκληση σε αυτό τον όμορφο ναό της Παναγίας, να την παρακαλέσουμε να μεριμνά για την υγεία μας ,να μας προστατεύει από τους κινδύνους, και να είναι σκέπη και φροντίδα για όλο τον κόσμο».

Φωτογραφίες αρχείου