ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Δύο παράνομες παγίδες για αγριογούρουνα εντόπισε και κατέσχεσε ομοσπονδιακός θηροφύλακας της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ΄ ΚΟΠ), έπειτα από πληροφορία για παράνομη δραστηριότητα σε αγροδασική περιοχή της Μεσσηνίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (2/11), όταν ο θηροφύλακας, με έδρα το Χαροκοπιό Μεσσηνίας, πραγματοποίησε έλεγχο στην περιοχή.

Κατά την αυτοψία διαπίστωσε ότι άγνωστος ή άγνωστοι είχαν τοποθετήσει δύο συρμάτινες θηλιές με σκοπό την παγίδευση αγριόχοιρων.

Οι παγίδες κατασχέθηκαν και κινήθηκε η προβλεπόμενη νομική διαδικασία, με τη Γ΄ ΚΟΠ να αναφέρει ότι υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Όπως επισημαίνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία, οι παράνομες θηλιές αποτελούν επικίνδυνο μέσο λαθροθηρίας, καθώς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ακόμη και σε ανθρώπους που κινούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις