ΛΑΚΩΝΙΑ. Αμετάβλητες παρέμειναν οι ηγεσίες των δημοτικών αρχών στους τρεις από τους τέσσερις(εκτός Δ. Σπάρτης) Δήμους της Λακωνίας, ύστερα από τα αποτελέσματα που έβγαλε η κάλπη της Κυριακής 18η Μαΐου. Μοναδική αλλαγή στο δημαρχιακό θώκο σημειώθηκε στο Δήμο Ελαφονήσου, όπου ο Χαράλαμπος Λιάρος ήταν ο μεγάλος νικητής και θα διαδεχτεί τον Παναγιώτη Ψαρομμάτη.

Απόλυτη κυριαρχία Ανδρεάκου στο Δήμο Αν. Μάνης

Στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.», επανεξελέγη με το εντυπωσιακό 93,21% , έναντι 6,79% του μοναδικού αντιπάλου του, Δημήτρη Συκούτρη, της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αν. Μάνης».

Αποτελέσματα

ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – 93,21% - 25 έδρες
ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 6,79% - 2 έδρες


Εύκολη επανεκλογή Γρυπιώτη στο Δήμο Ευρώτα

Με σχετική άνεση επικράτησε στο Δήμο Ευρώτα ο Γιάννης Γρυπιώτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Κοινωνία – Δίκτυο Πολιτών Ευρώτα, ο οποίος επανεκλέγεται από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 55,36%, έναντι του βασικού αντιπάλου Φίλιππου Πήλιουρα του συνδυασμού «Κεντρική Λακωνία Δύναμη Ανάπτυξης», που απέσπασε το 40,14% των ψήφων. Στην τρίτη θέση κατετάγη η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ευρώτα» με επικεφαλής τον Γεώργιο Κυλάκο και ποσοστό 4,50%.

Αποτελέσματα

ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – 55,36% - 16 έδρες
ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – 40,14% - 10 έδρες
ΚΥΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – 4,50% - 1 έδρα


«Περίπατος» Τριχείλη στη Μονεμβάσια

Με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 73,86%, διατήρησε τα κεκτημένα στο Δήμο Μονεμβασίας και ο Ηρακλής Τριχείλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα Δημιουργία». Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Σοφία Δουμάνη των «Πολιτών εν δράσει» με 22,8%, ενώ η Ελένη Αναγνωστοπούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μονεμβασίας» κατετάγη τρίτη με ποσοστό 3,35%.

Αποτελέσματα

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – 73,86% - 20 έδρες
ΔΟΥΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ – 22,8% – 6 έδρες
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ - 3,35% - 1 έδρα

Εκλογή Λιάρου στην Ελαφόνησο

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στο Δήμο Ελαφονήσου, όπου ο Χαράλαμπος Λιάρος του συνδυασμού «Ανάπτυξη Ελαφονήσου» επικράτησε με βραχεία κεφαλή και ποσοστό 51,76% του απερχόμενου Δήμαρχου Παναγιώτη Ψαρομμάτη της «Καθαρής Ελαφονήσου», που συγκέντρωσε 51,24%.

Αποτελέσματα

ΛΙΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – 51,75% - 8 έδρες
ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 48,24% - 5 έδρες