Επιμόρφωση Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων στην διαδικασία της Αξιολόγησης
ΛΑΚΩΝΙΑ. Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν, προ ημερών, τα επιμορφωτικά-βιωματικά σεμινάρια της Διεύθυνσης Π.Ε. Λακωνίας που απευθύνονταν στους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων του νομού Λακωνίας, με στόχο την επιμόρφωσή τους σε θέματα διοικητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Οι επιμορφώσεις ήταν διήμερες, συνολικής διάρκειας 12 ωρών έκαστη, και πραγματοποιήθηκαν η μεν πρώτη στο Δ.Σ. Μολάων, στις 21 και 22 Μαΐου, η δε δεύτερη στο 1ο Δ.Σ. Σπάρτης, στις 28 και 29 Μαΐου, στα πλαίσια των προκαταρκτικών ενεργειών για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Όπως τόνισε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και επιμορφωτής τού όλου προγράμματος, κ. Φώτης Πολίτης, στόχος των διημερίδων αυτών ήταν η επιμόρφωση των στελεχών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με το πλαίσιο, τις διαδικασίες και τα κριτήρια διοικητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καθώς και η εξοικείωση με τη χρήση αυτού του επιστημονικού εργαλείου, προκειμένου οι Διευθυντές να προβούν στην αξιολόγηση των υποδιευθυντών των σχολικών τους μονάδων, αλλά και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 152/2013.
Βασικός γνώμονας της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι η βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού και διοικητικού τους έργου, μέσω της ανατροφοδότησης, του αναστοχασμού και της εστιασμένης επιμόρφωσης που θα συμβάλλει στην επαγγελματική τους ανάπτυξη, αλλά και θα προωθήσει την ποιοτική αναβάθμιση των δομών του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία τον Διευθυντή του 12/θ Δ.Σ. Μολάων, κ. Παναγιώτη Γεωργούλη και τον Διευθυντή του 1ου 12/θ Δ.Σ. Σπάρτης, κ. Αντώνη Κοκκονό, καθώς και τον Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Ιωάννη Φουρίδη, για τη συμμετοχή του, αλλά και για τις εύστοχες παρεμβάσεις του και τις καίριες παρατηρήσεις του οι οποίες συνέβαλαν δημιουργικά στην επιτυχή ολοκλήρωση του όλου προγράμματος.