Έφθασαν τα 21 βραβεία μέσα σε 3 χρόνια οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου και τα προϊόντα που προωθούν στην αγορά. Στις 11 Αυγούστου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του μεγαλύτερου διαγωνισμού γευσιγνωσίας στον κόσμο, Great Taste Awards που διοργανώνει ο Οίκος GUILD OF FINE FOOD.

Ο διεθνής διαγωνισμός έγινε στο Λονδίνο μετα από προετοιμασία 6 μηνών με τη συμμετοχή αξιόλογων παραγωγών με ιδιαίτερα ποιοτικά standars, απ’ όλο τον κόσμο. Η τεράστια ποσότητα δειγμάτων και συμμετοχών καθιστά το θεσμό κορυφαίο στον κόσμο. Το 2014 συμμετείχαν 19.000 παραγωγοί – προϊόντα και 400 κριτές – γευσιγνώστες . (expert panel tasters ).

Θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κάποιος ως τα Όσκαρ της γεύσης…Τα χρυσά αστέρια είναι ισοδύναμα με τα Αστέρια MICHELEN των βραβευμένων εστιαορίων (“great taste is to speciality food and drink what MICHELIN is to fine dining” ).

Οι «Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» από τη Σπάρτη είχαν την τιμή, και φυσικά την αξία, να βρανευθούν στην κατηγορία «ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» με Χρυσό Αστέρι για το ελαιόλαδό τους «ΑΡΜΟΝΙΚΟΝ».(www.bioarmonia.gr)

Το ίδιο προϊόν, πρεσβευτής της Σπάρτης και της Λακωνίας, τιμήθηκε το 2014 με χρυσό βραβείο στον 19ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ (ΒΙΟL 2014 ) που έγινε στην Ιταλία ενώ υπήρξαν άριστες κριτικές από ειδικούς κριτές – γευσιγνώστες Ελαιόλαδου του SAVANTES (Νέα Υόρκη 2)

Το συγκεκριμένο Βραβείο είναι το 21ο με το οποίο τιμώνται οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τα χρόναι 2012/13/14. Τα 12 από αυτά είναι GREAT TASTE AWARDS σε ισάριθμα προϊόντα.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του notospress.gr για τη νέα διάκριση λακωνικά είπε: «δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της ποιότητας και της συνεχούς προσπάθειας, πάντα με θετική σκέψη…»

www.bioarmonia.gr