Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων πραγματοποίησε εκδήλωση την Κυριακή 5 Ιουνίου, με την ευκαιρία της λήξης της δεύτερης χρονιάς λειτουργίας του. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα «Εσπερίδες» στους Μολάους, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Περισσότερα από 450 άτομα γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Εσπερίδες» ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Ασωπού Ηρακλής Τριχείλης οι βουλευτές Αθανάσιος Δαβάκης και Γρηγόριος Αποστολάκος, οι εφημέριοι των Μολάων, Παπαδιανίκων, Ασωπού και Φοινικίου, η πρώην βουλευτής κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Διεθνής τερματοφύλακας Αλέξης Τζόρβας με την αρραβωνιαστικιά του, τη Λάκαινα δικηγόρο Χρυσαυγή Ατσιδάκου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Αβδούλος, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Πετράκης και Γιάννης Κολλιάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης του νομού, των φορέων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση του έργου των ειδικοτήτων που εργάζονται στο ειδικό σχολείο καθώς και παρουσίαση των δράσεων του σχολείου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν θεατρικό σκετς με τίτλο «της αγάπης τα χρώματα» και τραγούδησαν με τη συνοδεία τους μαέστρου της φιλαρμονικής της δημοτικής ενότητας Μολάων το «καλοκαιράκι», «τον παλιάτσο» και το «όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο.»

Όλοι οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τους μαθητές του σχολείου ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στα μάτια τους έτρεχαν δάκρυα χαράς και συγκίνησης μαζί.
Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε καλοκαιρινό παζάρι με έργα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου ενώ καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα προσφέρθηκαν στους παραβρισκόμενους. Στον αύλειο χώρο του κτήματος, φουσκωτά, κλόουν και ταχυδακτυλουργός διασκέδαζαν τους μικρούς φίλους του σχολείου.

Σε σχετικό μήνυμα, το Ειδικό Σχολείο Μολάων αναφέρει τα εξής: «Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, τους δωροθέτες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και την αγάπη τους. Η αγάπη και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για το σχολείο μας, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.».

Τέλος, τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου.

Φωτό: Σιάχος