ΣΠΑΡΤΗ. Ο επικεφαλής του Κινήματος Πολιτών «Ελπίδα» και δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης κ.Χρήστος Αλεξάκος παρεμβαίνει με δήλωσή του στο θέμα της λειτουργίας της Επιτροπής Παιδείας και του ΝΠΔΔ Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης.

Από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται για επαγγελματικές υποχρεώσεις, απαντά εμμέσως στο δημοσίευμα του notospress.gr, ζητώντας με τη δήλωσή του, να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσίευμα της έγκριτης ενημερωτικής ιστοσελίδας notospress.gr αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Παιδείας και του ΝΠΔΔ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης, από μέλη του Κινήματος Πολιτών «Ελπίδα» που συμμετέχουν, εκτιμώ ότι είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης από τους αρμόδιους αιρετούς για το τι ακριβώς συμβαίνει.


Δεν είναι δυνατόν την ώρα που δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ασυνέπεια, ασάφεια κι εγκατάλειψη και οι πληροφορίες θέλουν να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία Παράδοσης– Παραλαβής, το Δημοτικό Συμβούλιο να μην γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει.


Δεν είναι χρήσιμο και ωφέλιμο να αιωρούνται σε βάρος αιρετών της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Παράταξης του κ Αργειτάκου, σχόλια και ερωτηματικά που δείχνουν να έχουν παραβεί, ίσως, τα καθήκοντά τους και να έχουν εγκαταλείψει, κατά τα δημοσιεύματα, ένα τόσο κρίσιμο τομέα,αυτόν της Παιδείας.


Πολλά ακούγονται και αναπαράγονται για την συγκεκριμένη Επιτροπή και το Νομικό Πρόσωπο. Ερωτήματα δημιουργούνται, που πρέπει να απαντηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο:


Έχει γίνει απολογισμός, έχουν εγκριθεί τα πεπραγμένα της από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν ελεγχθεί από το αρμόδιο κεντρικό όργανο; Υπάρχει διαφάνεια και τάξη σε Έσοδα κι Έξοδα, στις Προμήθειες και στις Πληρωμές;

Τι μπορεί να σημαίνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την εύρυθμη λειτουργία του Ν.Π. σήμερα;


Εμπιστεύομαι την Δημοτική Αρχή, ότι δεν θα αφήσει, στην τύχη, που κάποιοι, ενδεχομένως, επεφύλαξαν, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολικά συγκροτήματα της Α΄Βαθμιας Εκπαίδευσης και τους συμπολίτες μας, προμηθευτές του Δήμου.


Δεν βλέπω μάλιστα σε τι θα μπορούσε να βλάψει η συζήτηση στο ανώτατο πολιτικό όργανο της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο, για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, που ανέλαβαν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες»