Στον Λάκωνα Μιχάλη Σαράντη το θεατρικό “Βραβείο Δημήτρης Χορν”
Η επιτροπή (Κώστας Γεωργουσόπουλος πρόεδρος, Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου, Αντιγόνη Καράλη μέλη) βράβευσαν τον Μιχάλη Σαράντη, ηθοποιό καταγόμενο από τα Νιάτα Λακωνίας, για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ» (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ- Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» (Επίδαυρος) σε σκηνοθεσίες Λυδίας Κονιόρδου.
Συνυποψήφιοί του ήταν ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Ντένης Μακρής και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
«Τυχαίνει αυτή η βράβευση να γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Αλλά έτσι είναι η ζωή έχει και χαρές και λύπες. Δεν θα πρωτοτυπήσω , θα κάνω όλα τα τετριμμένα που προβλέπονται σε τέτοιες εκδηλώσεις», ανέφερε ο ηθοποιός για να συνεχίσει συγκινώντας όλους τους παρευρισκομένους:
«Είναι λίγο πιο πάνω στον Ευαγγελισμό και παλεύει για τη ζωή της. Στην μητέρα μου, η οποία ελπίζω να γυρίσει σύντομα σπίτι. Να είστε καλά, να είστε αγαπημένοι και να είστε υγιείς πάνω από όλα».
Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού Βραβείου «Δημήτρης Χορν». Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.
Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.