ΣΠΑΡΤΗ. Ο καταγγέλων δωρητής βιβλίων Γεώργιος Πανταζέλος επικαλείται το πόρισμα του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την τύχη της δωρεάς του. Παρεμβαίνει και πάλι με την εξής αναφορά:

«Κύριε Διευθυντά,
Στο άρθρο του notospress με τίτλο ''Διευκρίνιση στην καταγγελία πολίτη για την βιβλιοθήκη Γεωργιτσίου..... Ο Β. Σκρουμπέλος έπραξε το καθήκον του!'' σας παρακαλώ να συμπληρώσετε στο τέλος το ονοματεπώνυμο Βασίλειος Σκρουμπέλος. Διότι δεν αποτελεί δική μου απάντηση, όπως αφήνετε να εννοηθεί, αλλά του κ. Σκρουμπέλου, με την οποία και διαφωνώ. Το πόρισμα της έρευνας του υπουργείου Εσωτερικών θα αποδείξει τις ευθύνες των υπέυθυνων. Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση, Γεώργιος Πανταζέλος»


Θυμίζουμε τα κείμενα που δημοσιεύσαμε στο notospress.gr:

«Πού είναι η δωρεά μου κύριε Δήμαρχε..;»
10 Μαρ 08:08 ΣΠΑΡΤΗ. Ο επιχειρηματίας Γεώργιος Πανταζέλος του Νικολάου, με καταγωγή από το Γεωργίτσι Λακωνίας, κατέθεσε αναφορά στις 2-2-2015 με αρ.πρωτ. 357 προς τον κ. Νικόλαο Βούτση, Υπουργό Εσωτερικών, στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία ζητά την διεξαγωγή έρευνας από το υπουργείο εσωτερικών, διότι όπως αναφέρει «το έτος 2005 επί προεδρίας (τοπικού συμβουλίου) κ. Βασίλειου Σκρουμπέλου, δώρισε στο τοπικό συμβούλιο Γεωργιτσίου τριάντα έξι(36) κούτες σπάνιας σειράς βιβλίων, με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονης δημοτικής βιβλιοθήκης. Όμως, από το έτος 2005 μέχρι σήμερα, βιβλιοθήκη δεν έχει δημιουργηθεί, δεν έχει ενημερωθεί ο δωρητής για την τύχη της δωρεάς του και τα βιβλία έχουν τοποθετηθεί σε ακατάλληλο χώρο, με συνέπεια να έχουν υποστεί φθορές και μερικά εξ αυτών ίσως να έχουν ήδη καταστραφεί. Δηλαδή,έχουν παρέλθει άπρακτα 10 χρόνια (αδικαιολόγητα)».

Όπως τονίζει στην καταγγελία του στις 28-7-2014 κατέθεσε αίτημα με αρ.πρωτ.28803 προς τον Δήμαρχο Σπάρτης Λακωνίας, με το οποίο ζητά ενημέρωση, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση. Ρωτά λοιπόν: «Που βρίσκεται η δωρεά κ. Δήμαρχε;; Ποιός ευθύνεται για την τοποθέτηση των σημαντικών αυτών βιβλίων σε ακατάλληλο χώρο; Πότε θα δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη;»

Για το αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δωρητή αναμένεται διευκρινιστική απάντηση απο τους αρμόδιους της Δημοτικής Αρχής.




Διευκρίνιση στην καταγγελία πολίτη για την βιβλιοθήκη Γεωργιτσίου
“ Ο Β. Σκρουμπέλος έπραξε το καθήκον του! ”

10 Μαρ 18:25 ΣΠΑΡΤΗ. Διευκρίνιση στην καταγγελία του κ Πανταζέλου δόθηκε μετα το δημοσίευμα του notospress.gr. Διευκρινίζεται ότι «επι Προεδρίας του κ. Σκρουμπέλου Βασιλείου έγινε η παράδοση των βιβλίων τα οποία και τοποθετήθηκαν επιμελώς στο Κοινοτικό κατάστημα.
Στη συνέχεια το τότε Τοπικό Συμβούλιο προχώρησε στη κατασκευή ξύλινης βιβλιοθήκης στο χώρο του Κοινοτικού καταστήματος περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων με χρήματα που δώρισε ο κ. Σκρουμπέλος Νικόλαος (κάτοικος ΗΠΑ και αδελφός του Προέδρου)και με τη βοήθεια και των παιδιών του χωριού τοποθετήθηκε επι της βιβλιοθήκης ένα μεγάλο μέρος βιβλίων.
Μετα τη λήξη της θητείας του τότε Τοπικού Συμβουλίου δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια επί του θέματος, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος εκ των βιβλίων να βρίσκεται ακόμη σε κιβώτια».