ΣΠΑΡΤΗ. Με ήχους φλογέρας, μουσικο-κινητικά παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς, ήθη κι έθιμα, θεατρικά δρώμενα … και 38 καράβια όνειρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου 12/θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης αποχαιρέτησαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 τη σχολική χρονιά.

Γονείς αλλά και φίλοι του σχολείου καταχειροκρότησαν την εκδήλωση που έγινε στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου δέσποζαν –για μια ακόμα χρονιά- τα τρισδιάστατα σκηνικά που κατασκευάστηκαν με κέφι και φαντασία, αλλά και πραγματική αριστοτεχνία, από τους δασκάλους κ. κ. Παναγιώτη Χονδρό και Δημήτρη Μπαμπαλέτο, με την εικαστική παρέμβαση της εκπαιδευτικού εικαστικών, κ. Καλλιρρόης Παναγοπούλου.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας για τη συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρουσίασε επιγραμματικά τις δράσεις του σχολείου, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τον πλήρη εξοπλισμό του εργαστηρίου πληροφορικής και την εν γένει οικονομική και ηθική στήριξη του σχολείου.

Στο χαιρετισμό που απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Αδαμαντία Τζανετέα, συνεχάρη τη σχολική μονάδα για τις ποικίλες δραστηριότητές της, ενώ ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ευχήθηκε να ολοκληρωθούν σύντομα όλες οι εργασίες, ώστε με τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, οι μαθητές να δώσουν ζωή στις αίθουσες του νέου πλέον διδακτηρίου.

Τέλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Φώτης Πολίτης, συνεχάρη θερμά μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη συλλογική εργασία, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το μεράκι με τα οποία πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις του σχολείου τους, γεγονός που τις κάνει τόσο ιδιαίτερες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Σπάρτης, κ. Χρήστος Πλειώτας, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αντώνης Τραυλός, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Γεώργιος Παπαδάκος, ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Λακωνίας, κ. Φανή Λάζαρη, ο πρώην Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεώργιος Παλούμπας, Διευθυντές και Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Κωνσταντίνος Βαρζακάκος.