ΣΠΑΡΤΗ. Το 28ο κατά σειρά Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 31/8 με παιδικό θέατρο και την αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, το έντεχνο διαχρονικό «Παραμύθι χωρίς όνομα» παρουσιάζει την πατρίδα και τα δεινά της με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο. Στο κέντρο του οι αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας και της συλλογικότητας, σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 9.15΄ μμ. Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά του κοινού για την παρακολούθηση της παράστασης μετ’ επιστροφής. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 8.30΄ από τα γραφεία του (Κων/νου Παλαιολόγου 86).

Τηλέφωνα επικοινωνίας 27310 82470, 27310 82395.

Λίγα λόγια για το έργο

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος, γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στο θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, αλλά και με αίσθηση του χιούμορ, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί Νεκτάριος Φαρμάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιάννης Νικολάου, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου.
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση – χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση - ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Γενική τιμή Εισόδου: 8 ευρώ