ΜΥΣΤΡΑΣ. Την πρώτη του επίσημη εκδήλωση στο ανακαινισμένο κτήριο στον Μυστρά διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τον Δήμο Σπάρτης από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2015. Πρόκειται για επιστημονικό συνέδριο με θέμα : «Το Βυζάντιο κατά τους Παλαιολόγειους Χρόνους. Σχέσεις Ανατολής και Δύσεως», που αποτελεί το τρίτο επιστημονικό συνέδριο του Ινστιτούτου κατά τη διάρκεια της ολιγόχρονης παρουσίας του στα πολιτιστικά και επιστημονικά πράγματα της χώρας μας. Τα δύο προηγούμενα είχαν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή επιφανών Ακαδημαϊκών και επιστημόνων στην Αθήνα (2010) και στην Σπάρτη (2012).

Μετά από προσφωνήσεις του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, Βουλευτών, της Αντιπεριφερειάρχου, του Δημάρχου Σπάρτης και άλλων επισήμων, θα παρουσιασθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς, Καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητές, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, οι Ακαδημαϊκοί κ. κ. Ευάγγελος Μουτσόπουλος, Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, Χρήστος Ζερεφός, Απόστολος Καρπόζηλος, Αλέξανδρος Αλεξάκης, Κέλλυ Μπουρδάρα, Σοφία Κοτζάμπαση, Ιωάννης Πολέμης κ.ά.

Η επίσημη έναρξη και η πρώτη Συνεδρία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, από τις 17:50 έως τις 20:30, στο Κτήριο του Ινστιτούτου, στον Μυστρά. Οι τρεις επόμενες Συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο το Σάββατο από τις 9:45 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00 καθώς και την Κυριακή από τις 18:00 έως και τις 20:00.

Η είσοδος στο συνέδριο θα είναι ελεύθερη

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης του Συνεδρίου.