ΜΑΝΗ. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 16:12 στην περιοχή «Πύρριχος» του Δήμου Ανατολικής Μάνης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δύο βοηθητικά με πλήρωμα δεκατεσσάρων ανδρών συνολικά και επιχείρησε κατάσβεση και την νύχτα σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή.Tις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμε και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με την διάθεση υδροφόρων οχημάτων και υπαλλήλων των υπηρεσιών του.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο χθες Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 09:10 και να την κατασβήσουν πλήρως αργότερα την ιδία ημέρα.

Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν τριάντα στρέμματα δασικής έκτασης περίπου.

Επικεφαλής συντονισμού και διαχείρισης των επίγειων μέσων όπως επίσης και του ανθρώπινου δυναμικού, που επιχείρησαν στην ανωτέρω πυρκαγιάς τέθηκε ο Αν. Διοικητής της Π.Υ. Αρεόπολης Πυραγός Μιχαλόπουλος Ευθύμιος.

Η πυρκαγιά αποδίδεται σε εμπρησμό από αμέλεια ιδιώτη ο οποίος διενεργούσε καθαρισμό έκτασης από ξηρά χόρτα με χρήση πυρός. Κατόπιν τούτου, από την Πυροσβεστική εφιστάται η προσοχή των κατοίκων της περιοχή να αποφεύγουν την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγουν την καύση σε περιοχές που υπάρχουν παρακείμενες δασικές εκτάσεις και να είναι εφοδιασμένοι με επαρκή ποσότητα νερού κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.