ΛΑΚΩΝΙΑ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις επιπλέον επιστημονικές δράσεις που έχει προγραμματίσει για τον μήνα Νοέμβριο.

Παρέμβαση στο Στρατό

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2015-2016, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Σκορδά Δημήτριο, τον Συνταγματάρχη κ. Αλεξανδρή Αθανάσιο 3ο ΕΓ/Δ, και τον Αντισυνταγματάρχη κ. Τσαμπά Σωτήριο, θα πραγματοποιηθεί δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΕΜ Σπάρτης την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ. στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»
Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης θα είναι θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση και στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου», το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος», έχει προγραμματίσει την υλοποίηση βιωματικών παρεμβάσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας. Συγκεκριμένα:

• Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 το πρωί, η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Αγ. Ιωάννου Σπάρτης κα Βαχαβιώλου Αναστασία , θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στην θεματική: «Νιώθω….».
• Επίσης, η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 το πρωί, και πάλι σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Κοκκινόραχης κα Μαρίνου Σωτηρία , θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στην θεματική: «Αναγνωρίζω και Διαχειρίζομαι τα Συναισθήματά μου».
• Τέλος, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 το πρωί, η κα Γκουντούνα Ασπασία σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του 9ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης κα Νεοφωτίστου Μαρία, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στη θεματική: «Ο κόσμος των Συναισθημάτων».