ΣΠΑΡΤΗ. Σε νομική υποχρέωση του ΤΕΙ Πελοποννήσου για αναθεώρηση του προγράμματος σπουδών ανά διετία απέδωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Βελισσαρίου που βρέθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ στη Σπάρτη την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου για την εκδήλωση καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στον Κλαδά.

Ο κ. Βελισσάριος διέψευσε τα περί υποβάθμισης τονίζοντας πως οι ασκήσεις πράξης Δεν πρόκειται για υποβάθμιση «δεν είναι θεωρία, άρα έχουν υποχρεωτικότητα ως προς την παρακολούθηση» άρα «η περικοπή κάποιων εικονικών εργαστηρίων και η αντικατάστασή τους με ασκήσεις πράξης δεν αλλάζει τη βαρύτητα στη λειτουργία του τμήματος». Τόνισε μάλιστα ότι «το 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού του Ιδρύματος διατίθεται στο τμήμα της Σπάρτης» θέλοντας να καταδείξει τη βαρύνουσα σημασία που έχει το τμήμα για τη Διοίκηση του ΤΕΙ. Άλλωστε, το πρόγραμμα σπουδών, όπως τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους Δ. Βελισσαρίου, Ευστρ. Γεωργόπουλο, Ι. Δημόπουλο και Γρ. Καραγιώργο, είναι δυναμικό και εξελίσσεται διαρκώς με εφικτή σε κάθε στάδιο την αναπροσαρμογή του εάν παρουσιαστούν αδυναμίες στην υλοποίησή του.

Πάντως παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς Διοιίκησης και διαδακτικού προσωπικού, οι φοιτητές με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Ηρακλή Παντόπουλο, εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες και ανησυχία για τις συνέπειες που θα έχουν οι αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος ενώ, παράλληλα, από τον α αναπληρωτή πρόεδρο Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, κ. Ιωάννη Δημόπουλο δηλώθηκε και το πρόβλημα ελλείμματος προσωπικού με τη χαρακτηριστική πρόταση: «Έχουμε τρείς μόνιμους καθηγητές και χρειαζόμαστε άλλους δέκα».

Όσο για τον εξοπλισμό που αραχνιάζει ελλείψει καρεκλών και πάγκων, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ ζήτησε την επίσημη κατάθεση σχετικού αιτήματος στη διοίκηση του ΤΕΙ, για να ληφθεί απόφαση για μία δαπάνη που εκτιμάται περίπου στις 15 χιλ. ευρώ.