Η μελέτη που αφορά στην «Επισκευή και Συντήρηση του Γυμνασίου – Λυκείου Κροκεών» ψηφίστηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα, κατόπιν εισηγήσεως του αντιδημάρχου Ηλία Παναγιωτακάκου.Την εν λόγω μελέτη συνέταξαν οι μηχανικοί κκ. Βασίλης Παπαδάκος και Μαρία Θεοφιλάκου, ενώ το ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε 50.000 € και περιλαμβάνει:

• Καθαίρεση παλαιών επιχρισμάτων, κατασκευή νέων και προετοιμασία επιχρισμάτων των τοίχων για χρωματισμό.
• Χρωματισμό όλων των όψεων του κτιρίου.
• Χρωματισμό όλων των εξωτερικών επιφανειών του αίθριου χώρου.
• Χρωματισμό επιχρισμένων επιφανειών οροφής στις αίθουσες διδασκαλίας.
• Χρωματισμό μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στις όψεις του κτιρίου και του αίθριου χώρου.
• Συντήρηση τουαλετών στο ισόγειο του κτιρίου (καθαίρεση παλαιών πλακιδίων και τοποθέτηση νέων, υδραυλικές εργασίες, χρωματισμός των τοίχων, κλπ).

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο πρόχειρος διαγωνισμός για το έργο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου 2011.

Προκήρυξη διαγωνισμού

Ο Δήμος Ευρώτα, προκηρύσσει πρόχειρο ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Γυμνασίου – Λυκείου Κροκεών ΔΕ Κροκεών», με προϋπολογισμό 40.640,45 ΕΥΡΩ (χωρίς αναθεώρηση & Φ.Π.Α). Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών : α) κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, με προϋπολογισμό 40.640,45 ΕΥΡΩ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και Ο.Ε και Απρόβλεπτα).

2. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία του δημοτικού καταστήματος στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό του τιμολογίου της 61/2011 εγκεκριμένης μελέτης της Δ/νσης Τ.Υ. & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

3. Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 1 του Ν.3669/2008 όπως τροποποιήθηκε με την αρ. 35130/739/9-8-2010 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με την οποία αυξήθηκαν τα χρηματικά ποσά του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.2362/95.

4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
4.1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
Α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α1, Α2 ή 1η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και εγγεγραμμένες στα Νομαρχιακά Μητρώα κατέχοντας πιστοποιητικά για έργα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ανάλογης δυναμικότητας.

Β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.

Γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω (4.1.Β) κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

4.2. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων 4.1.Α, 4.1.Β και 4.1.Γ. σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 2 παρ. 7 του π.δ. 609/85 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία), υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 813,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 210 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 180 ημέρες.

6. Το έργο χρηματοδοτείται από ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ. Προκαταβολή δε θα χορηγηθεί.

7. Σύμφωνα με τη παρ. 2 του άρθρου 35 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ όταν το όριο της έκπτωσης υπερβαίνει το ΔΩΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (12%).

8. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι ΕΝΕΝΗΝΤΑ (90) ημέρες.

9. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2735360217, Fax επικοινωνίας 2735029124, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Δερτιλής Παναγιώτης.

10. Υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης των «επί έλασσον» δαπανών, η διαχείριση των οποίων θα ακολουθεί τις προβλέψεις της υφιστάμενης νομοθεσίας (άρθρο 57 παρ. 4 του Ν.3669/08 (ΚΔΕ)).