ΝΕΑΠΟΛΗ. Με επιστολή που αποστέλλουν στις αρμόδιες Αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κοινοποιούν στις Αρχές Νομού και χώρας το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων ζητά εξηγήσεις για την καθυστέρηση που έχει υπάρξει για την έκδοση πορίσματος για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς του Ιουλίου.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής νιώθει την ευθύνη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθεί για τους λόγους της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται αναφορικά με την έκδοση πορίσματος για τα αίτια της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου, στα Βάτικα.
Εκτιμούμε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν δικαιολογείται, δεδομένου ότι η πυρκαγιά αυτή καταγράφεται ως η μεγαλύτερη ίσως των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας , καθώς κατέκαψε 60.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, 100.000 ελαιόδεντρα και δεκάδες κτίρια, κατά μήκος της έκτασης 5 χωριών των Βατίκων.
Οι Βατικιώτες που έχασαν τις περιουσίες, τα σπίτια τους, τα εισοδήματά τους για τα επόμενα χρόνια (είτε έχουν επενδύσει στον αγροτικό είτε στον τουριστικό τομέα) έχουν το δικαίωμα να μάθουν ποιος ευθύνεται και να πράξουν τα δέοντα, το συντομότερο δυνατόν.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας να συμβάλουν άμεσα και από τη δική τους πλευρά, προς την κατεύθυνση αυτή».


Την επιστολή έχουν αποστείλει προς:
1) Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
2) Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης
3) Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου
Την κοινοποιούν στους:
1) δήμο Μονεμβασίας
2) Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
3) Περιφέρεια Πελοποννήσου
4) κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
5) Βουλευτές Λακωνίας, κκ. Αραχωβίτη, Δαβάκη, Γρηγοράκο