ΣΚΑΛΑ. Μια πολύ σημαντική καταγγελία κάνει σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος του Δ. Ευρώτα.

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που καταγγέλλεται δημοσίως η σοβαρή ρύπανση του ποταμού. Τώρα όμως, μία ακόμα κατηγορία προς τις αρχές για αδιαφορία προστίθεται από τον Αγροτικό Σύλλογο του Δ. Ευρώτα που, παράλληλα, με επιστολή του στον αρμόδιο εισαγγελέα, ζητά την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:
«Ο Ευρώτας ποταμός είναι για αιώνες συνδεδεμένος με τη ζωή των κατοίκων της Λακωνίας. Ένας από τους σημαντικότερος βιότοπους της Πελοποννήσου αλλά και της νότιας Ευρώπης τα τελευταία χρόνια αργοπεθαίνει.

Πιο πολύ φέτος ο ποταμός Ευρώτας δέχεται παράνομα και σε αντίθεση με τη νομοθεσία λύματα, αποτέλεσμα ο αφανισμός πανίδας και χλωρίδας πολύ σημαντικής για την ισορροπία της ευρύτερης περιοχής.

Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών, οι αγρότες της περιοχής αλλά και κάθε κάτοικος της Λακωνίας ανησυχεί για τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στην οικολογική ισορροπία του τόπου.

Θεωρούμε πως η επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα απ όπου υδρεύεται και αρδεύεται η περιοχή θα είναι μη αναστρέψιμη και θα έχει άμεσες επιπτώσεις την υγεία μας .

Ο Αγροτικός σύλλογος του Δήμου Ευρώτα καταγγέλλει όλες τις αρμόδιες αρχές για την αδιαφορία τους και με επίσημη επιστολή στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητά να διερευνηθεί και ποινικά η υπόθεση.

Αγροτικός σύλλογος Ευρώτα».