ΣΠΑΡΤΗ. Ενδιαφέρουσα ήταν η συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Σπάρτης την Τετάρτη 23 Μαρτίου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ Θ. Πατσιλίβας ανακοίνωσε την πρόθεση της Διοίκησης να προχωρήσει σε αγορά ακινήτου για την στέγαση οργανωμένου, ολοκληρωμένου και ενιαίου ΚΑΠΗ Ανδρών – Γυναικών της Σπάρτης. Περιέγραψε την ανάπτυξή του σε ένα ακίνητο άνω των 240 τετραγωνικών μέτρων και υποσημείωσε ότι έως ότου γίνει η αγορά και η κατασκευή το Δ.Σ. θα προχωρήσει σε ενοικίαση χώρου για την στέγαση του ΚΑΠΗ μιας και το μισθωτήριο στην οδό Γκορτσολόγου λήγει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι γεγονός ότι η Διοίκηση αναγνώρισε ότι το όραμα αυτό της Δημοτικής Αρχής θα υλοποιηθεί με πόρους που εξοικονόμησε και παρέδωσε η προηγούμενη Διοίκηση και Δημοτική Αρχή Αργειτάκου. Συγκεκριμένα οι κ. κ. Πατσιλίβας και Τσίπουρας χαρακτήρισαν ευτυχές το γεγονός ότι η Διοίκηση της κ. Λυμπιωτάκου εξασφάλισε ένα σεβαστό ποσό, αυτό των 300.000€ έτσι ώστε η νέα Διοίκηση να υλοποιήσει το έργο.

Εξίσου αξιοσημείωτη είναι η παρέμβαση της κ. Λυμπιωτάκου η οποία φαίνεται να έπεισε το Δ. Σ. ώστε πριν προχωρήσουν στην αγορά νέου ακινήτου να εξαντλήσουν τα περιθώρια της Δωρεάς Περγαντή. Δηλαδή συνέστησε και οδήγησε το Δ. Σ. στη διερεύνηση των δυνατοτήτων ώστε το νέο ΚΑΠΗ να γίνει στο κτίριο που δώρισε ο αείμνηστος Περγαντής (Ευαγγελιστρίας) με σκοπό του την εξυπηρέτηση των γυναικών που φθάνουν στη Σπάρτη από τα γύρω χωριά.

Ο κ. Πατσιλίβας τόνισε ότι θα ζητηθεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να εξετάσουν την πρόταση της κ. Λυμπιωτάκου. Η πρόταση ευθυγραμμίζεται με την επιθυμία του δωρητή αλλά και με την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων.