Ένας θεολόγος στη Λακωνία δημιουργεί αντιδράσεις με το αίτημα του να επιστρέψει στην εκπαίδευση μετά την αποδεδειγμένη παρενόχληση επί δωδεκαετία σε μαθήτριές του που προκάλεσε την προ ολίγων μηνών οριστική παύση του από το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Σήμερα ζητά να επιστρέψει ως διοικητικός υπάλληλος μέσω της δικαστικής οδού δηλώνοντας για πολλοστή φορά ειλικρινή μεταμέλεια. Προβληματισμό πάντως δημιουργεί η συμπεριφορά συναδέλφων του που στο παρελθόν αρκετές φορές τον προστάτεψαν διακριτικά.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο περί ου ο λόγος, θεολόγος σε σχολεία της Λακωνίας, εκπαιδευτικός ετών 53, έχει από 12ετία καταγεγραμμένα στο ιστορικό του περιστατικά «άσεμνων» πράξεων και συμπεριφορών σε βάρος μαθητριών που είχαν την ατυχία να συμμετέχουν στο μάθημά του. Στις αποδεδειγμένες κατηγορίες που του προσάπτονται περιλαμβάνονται ερωτικά πειράγματα, σεξουαλικά υπονοούμενα και χειρονομίες, συνεχείς πλάκες και ερωτοτροπίες και μάλιστα καθ’ υποτροπήν!
Στις αρχές του 2016, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο αποφάσισε την οριστική παύση του από το σώμα λόγω βεβαρυμμένου πειθαρχικού μητρώου με αποφάσεις από το 2004 και μετά την επιβολή 6μηνης παύσης με στέρηση αποδοχών μόλις προ τετραετίας.

Με επιείκεια από τους συναδέλφους επανήλθε δριμύτερος
Χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να τιμωρηθεί αυστηρά από το Πειθαρχικό Όργανο ο εκπαιδευτικός και πως, ακόμη και με τις καταδικαστικές σε βάρος του πειθαρχικές αποφάσεις οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να του δώσουν και μια δεύτερη ευκαιρία στέλνοντάς τον σε Λύκειο όπου τα παιδιά αυτοπροστατεύονται! Μόνο που και εκεί δεν ήταν φρόνιμος αφού παρενοχλούσε μαθήτριες μέσω Facebook αυτή τη φορά. Και οι συνάδελφοι του συνέστησαν να αποφεύγει τις συναναστροφές και να φεύγει μετά τη λήξη του μαθήματος από το σχολείο.

Ζήτησε μετάταξη γιατί έγινε καλύτερος!
Κάπως έτσι ο θεολόγος ζήτησε μετάταξη σε θέση Διοικητικού υπαλλήλου. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διενεργήθηκε παραδέχθηκε ότι όσα καταγγέλθηκαν για την πρόσφατη δράση του είναι αληθινά και ότι ντρέπεται και έχει μετανιώσει. Ωστόσο, απέδωσε τις ενέργειές του σε απλή επιπολαιότητα και αφέλεια, στον αυθορμητισμό και στην παιδικότητα που τον διακρίνει, καθώς συνηθίζει να κάνει πλάκες.
Δυστυχώς, ή μάλλον ευτυχώς, δεν έπεισε τους πειθαρχικούς δικαστές που συνεκτίμησαν στην επιμέτρηση της ποινής το βεβαρημένο παρελθόν του και αρνήθηκαν τη μετάταξη.
Τώρα, ο τέως καθηγητής αναζητεί την επιείκεια των διοικητικών δικαστών για να μην εξοντωθεί οικονομικά - επαγγελματικά, υποστηρίζοντας ότι έκανε μεν κάποιες άστοχες ενέργειες, αλλά δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικά αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται τις επαναλάβει.
Επιχειρώντας μάλιστα να υπερασπιστεί τον εαυτό του υποστήριξε ότι οι τελευταίες πράξεις του, αυτές που αποτελούν παρενόχληση μέσω Facebook, δεν περιελάμβαναν χειρονομίες και προσπάθειες συναναστροφής πράγμα που δείχνει πως ειλικρινά προσπαθεί να γίνει καλύτερος!
Πληροφορίες από ethnos.gr