ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή 15/4 και Σάββατο 16/4 2016 πραγματοποιήθηκαν οι 1οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης της Περιφερείας Πελοποννήσου, στα κτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Οι Αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν από το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με συντονίστρια την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, κ. Ελένη Βολονάκη, σε συνεργασία με τους εξής φορείς:

Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, Δήμος Καλαμάτας, Καλαμάτα 21, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Ελληνική Ένωση Προώθησης της Ρητορικής στην Εκπαίδευση

Στους Αγώνες συμμετείχαν 27 σχολεία, 12 Γυμνάσια και 15 Λύκεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Όμιλος Ρητορικής Τέχνης του 4ο Γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» συμμετείχε στο διαγωνισμό με έξι μαθητές, τρεις αναπληρωματικούς και δύο καθηγητές-μέλη στις κριτικές επιτροπές των αγώνων. Στο ατομικό αγώνισμα της νοηματικής ανάγνωσης διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν οι μαθητές Κουτσοβίτη Δανάη, Καλογεράκου Βασιλεία και Τσαγγάρη Μυρτώ. Στο ομαδικό αγώνισμα των διττών λόγων διαγωνίστηκαν και προκρίθηκαν οι μαθητές Δημάκη Σταυρούλα, Μαυρομμάτης Παναγιώτης και Μωραΐτη Χριστίνα με αναπληρωματικούς τη Δαλιάνη Βασιλική, την Κοκκορού Ζήνα και τον Μπαρτάια Κωνσταντίνο. Η καθηγήτρια - φιλόλογος Κοτρότσου Χριστίνα, υπεύθυνη του ομίλου του σχολείου, και η διευθύντρια - φιλόλογος του σχολείου Παπαποστόλου Μεταξία συμμετείχαν στις κριτικές επιτροπές του αγωνίσματος των διττών λόγων.

Ο Όμιλος της Ρητορικής Τέχνης του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης, σε σχετική ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο εργαστήριο, καθώς και αυτούς που έλαβαν μέρος στους Αγώνες Ρητορικής, τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευσαν, καθώς και τους γονείς τους για την όλη στήριξη και ενεργό συμμετοχή στο μεγάλο αυτό εγχείρημα των Πρώτων Περιφερειακών Αγώνων Ρητορικής, Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας 2016.