ΣΠΑΡΤΗ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης «Πάρνων» διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» του, την Κυριακή 12 Ιουνίου. Η εκδήλωση αφορούσε το μουσικοχορευτικό αντάμωμα της Μ. Ασίας με την Ήπειρο, και παρουσιάστηκαν χοροί, τραγούδια και δρώμενα από της δύο αυτές περιοχές του ελληνισμού, που ενώ φαντάζουν τόσο διαφορετικές, έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με άψογη εμφάνιση τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης, η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι», ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβάσιας «Ρίζες» και το χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλασίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε άριστα το μουσικό σχήμα «Επτάσημο» και ο τραγουδιστής Λάζαρος Τσαμπάς. Συγκεκριμένα στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Παπαναστασίου, στο βιολί ο Βαγγέλης Σαραντίδης, στο λαούτο ο Ιάκωβος Ηλιάδης, στο ούτι ο Νίκος Ανεμοδουριώτης και στα κρουστά ο Ανδρέας Παππάς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης ευχαριστεί τον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του και με το ζεστό του χειροκρότημα έδωσε τη δύναμη στο Σύλλογο ώστε να συνεχίσουν να προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό.