Χόρεψαν Πεντοζάλι προς τιμή του Σχολικού Συμβούλου!
ΜΑΓΟΥΛΑ. Πάντα πρωτότυπα και πάντα λιτά και αυθεντικά είναι τα δρώμενα στο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας. Στην τελετή λήξης Διευθυντής Α. Κωνστάνταρος, Εκπαιδευτικοί και Μαθητές επεφύλασσαν μια συγκινητική κι ευχάριστη έκπληξη στον Σχολικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Σαϊτάκη.
Απο τις 8 μ.μ. μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν στο εντυπωσιακό για την καθαριότητα και τάξη προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας με τον καιρό να κάνει παιχνίδια. Οι μαθητές και αυτή τη χρονιά έδειξαν τις ικανότητές τους αλλά και την προσπάθεια του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γιώργου Καλομοίρη για την εκμάθηση παραδοσιακών χωρών.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αντώνης Κωνστάνταρος αφού υποδέχθηκε γονείς και συγγενείς μαθητών και αφού αποχαιρέτισε τα παιδιά της ΣΤ’ κάλεσε τον Σχολικό Σύμβουλο Δρ. Γιάννη Σαϊτάκη προκειμένου να του απονείμει Τιμητικό Αναμνηστικό για την Συμβολή του στην Εκπαίδευση και για την άοκνη, ευγενική και αθόρυβη προσπάθεια όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη Λακωνία. To αναμνηστικό απένειμε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθμιας "Ο Πλήθων" και εκπαιδευτικός στο Σχολείο Μαγούλας κ. Λία Σαρακίνη.
Ο κ. Σαϊτάκης αποδέχθηκε, συγκινημένος, την τιμή αλλά δεν είχε δει και δεν είχε ακούσει ακόμα όλα όσα είχαν να του πουν και να του δείξουν οι άνθρωποι του Σχολείου. Τα παιδιά άρχισαν με ρυθμό και χάρη να χορεύουν Πεντοζάλι θυμίζοντας την κρητική καταγωγή του κ. Συμβούλου ενώ ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Παπάς του απηύθυνε έμμετρο μήνυμα, δίκην μαντινάδας. Ο κ. Σαϊτάκης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους, τόνισε ότι πάντα το Σχολείο της Μαγούλας διακρινόταν για την ποιότητα και το ήθος και κάλεσε με έμφαση τους γονείς να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά τους.
Η Α’ Τάξη παρουσίασε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που υλοποίησε με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γ. Γεωργακοπούλου, η Β’, η Ε’ τάξεις παρουσίασαν όμορφα δρώμενα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γ. Νικολέτου και Γ. Ανεμοδουριώτη, ενώ η ΣΤ’ αποχαιρέτησε δασκάλους, μαθητές και Σχολείο μέσα από μια προσέγγιση γεμάτη ευαισθησία αλλά και αισιοδοξία με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Γ. Λεκκάκη.
Τη Σχολική Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νταλιάνης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Σαϊτάκης, ο εφημέριος Μαγούλας πατέρας Γεώργιος Φωτόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Μυστρά κ. Κατσουγκράκης, ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Κουφός, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και συγγενείς των μαθητών.