ΛΑΚΩΝΙΑ. Προβληματισμό προκαλεί το τελευταίο διάστημα άλλο ένα έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο προβληματισμός δεν έγκειται στο υψηλό του κόστους ή στην περιορισμένη χρηστική του αξία αλλά στη σχέση κόστους-οφέλους που το χαρακτηρίζει.

Πρόκειται για χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ δράση - έργο της «Μυθικής Πελοποννήσου» σύμφωνα με την οποία τοποθετήθηκαν στο βουνό του Ταϋγέτου μεγάλες ταμπέλες που ενημερώνουν σε Ελληνικά και Αγγλικά τους επισκέπτες-περιηγητές πως βρίσκονται στο όρος Ταΰγετο και στη συμβολή των νομών Λακωνίας/Μεσσηνίας. Επιπλέον, στις μεγαλύτερες και μικρότερες πινακίδες εικονίζονται η Πελοπόννησος και διάφορα σημεία του βουνού.

Οι πινακίδες αυτές δυστυχώς, πέραν της όποιας καλαίσθητης ή μη παρουσίας τους δεν έχουν, και προφανώς δεν φιλοδοξούν να αποκτήσουν, καμιά χρηστική αξία αφού, πλην της μοναδικής πληροφορίας ότι η κορυφή του όρους Ταϋγέτου ονομάζεται Προφήτης Ηλίας (Prophet Elijah για τους Αγγλόφωνους!), δεν παρέχουν καμιά άλλη. Καμιά κατεύθυνση, καμιά ένδειξη, ούτε καν για αυτόν τον Προφήτη Ηλία και το προς τα πού τελικά βρίσκεται…

Με το χάρτη που θα δείτε στις φωτογραφίες μην μπερδευτείτε: πρόκειται για παλαιότερη πινακίδα τοποθετημένη στην έξοδο του Μυστρά που προσφέρει στους επισκέπτες πλήρη εικόνα μέσα από έναν αναλυτικό χάρτη με πληροφορίες για όλους προορισμούς και αποστάσεις.

Δίκαιος λοιπόν ο προβληματισμός για το πόσο κόστισε, πρόκειται για ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί σε όλη την περιφέρεια του όρους στους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας, και το πόσο τελικά ωφέλησε αυτό το «Μυθικό» έργο…

Πληροφορίες και φωτογραφίες από eurotas.wordpress.com