Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας εκλέχτηκε πρώτος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, λαμβάνοντας 12 ψήφους από τους συναδέλφους του μέλη της Ένωσης, στις εκλογές που έγιναν στην Τρίπολη.

Η μειοψηφία δεν πρότεινε πρόεδρο ενώ οι οκτώ σύμβουλοι ψήφισαν λευκό. Ωστόσο, η πλευρά που συγκροτεί την αντιπολίτευση στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. επιχείρησε μέσω του δημάρχου Γορτυνίας την διάσπαση της πλειοψηφίας και την αθέτηση της συμφωνίας που επιβεβαιώθηκε με την υποψηφιότητα Νίκα.

Μέλη της μειοψηφίας πρότειναν στον δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος στις εκλογές της Π.Ε.Δ. είχε εκλεγεί πρώτος με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας, να είναι και αυτός υποψήφιος για την προεδρία του συνδικαλιστικού οργάνου των δήμων της Πελοποννήσου. Πρόταση που αρνήθηκε διακριτικά ο κ. Σμυρνιώτης, επικαλούμενος το μεγάλο φόρτο έργου που έχει αναλάβει στον δήμο Τρίπολης.

Ο δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος, πρότεινε να εκλέξουν ένα συναινετικό προεδρείο, κάτι που βέβαια καθίσταται αδύνατο, από την στιγμή που ήδη οι υποψήφιοι «περιχαρακώθηκαν» στα ψηφοδέλτια των πράσινων και γαλάζιων αποχρώσεων, ενώ το ΠΑΣΟΚ πρώτο έσπευσε να «χρίσει» και υποψήφιο πρόεδρο μάλιστα. Ο κ. Ανδριανάκος στη συνέχεια προτάθηκε για την θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης.

Οι αρχαιρεσίες ολοκληρώθηκαν έχοντας αναδείξει στην θέση του αντιπροέδρου τον δήμαρχο Άργους Δημ. Καμπόσο και στην θέση του γραμματέα του οργάνου, τον δήμαρχο Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτη, τηρώντας έτσι τα αρχικώς συμφωνηθέντα στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.
Σημαντικός και ο ρόλος του Σταύρου Αργειτάκου για την τήρηση των συμφωνιών καθώς και στην ανάδειξη του Γιάννη Τζεφεράκου στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ.

Φωτο: Βασίλης Παπαδόπουλος (Eurokinissi)