Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ευρώτα, «στις απειλές της κυβέρνησης» απαντούν με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και προχωρούν σε κατάληψη του Δημαρχείου, των Δημοτικών Κτιρίων, Αμαξοστασίου, Αποθηκών από σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.
Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου συνεχίζουν την κατάληψη του Δημαρχείου, των Δημοτικών Κτιρίων, Αμαξοστασίου και Αποθηκών. «Καμία υπηρεσία του Δήμου Ευρώτα δε θα λειτουργήσει» δηλώνουν και καλούν όλους την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Θα γίνει συγκέντρωση στη Γέφυρα του Ευρώτα στις 11 το πρωί.

Στα κεντρικά δημοτικά καταστήματα Σκάλας και Βλαχιώτη έχουν αναρτήσει πανό με την επιγραφή "Κατάληψη" και προχωορύν σε επαφές με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής προκειμένου να συνδιαμορφώσουν κοινό μέτωπο απέναντι σε Κυβένρηση και Τρόϊκα. "Τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει να συντονίσουμε τη δράση μας" λέει στο notospress.gr η εργάζόμενη Μαρία Μαυροματίδη.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν έχουν αντιπαράθεση με την Δημοτική Αρχή. "Άλλωστε τα ζητήματα που μας απασχολούν δεν αφορούν την Δημοτική Αρχή και τις αρμοδιότητές της".

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν στο ακέραιο το πρόγραμμα των καταλήψεων. Αξιοσηεμίωτο είναι ότι απο τους 80 εργαζόνμενους στον Δήμο Ευρώτα μόνον ένας διαφώνησε με τις καταλήψεις.Έτσι θεωρείται ότι πλεόν απο το 98,5% των εργαζομένων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.