ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου προσκαλεί στο σεμινάριο δημιουργίας κουκλοθεατρικής παράστασης σκιών που διοργανώνει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 – 15:00 στο στέκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες που ασχολούνται με παιδιά (γονείς, εκπαιδευτικούς κλπ) και δείχνει βήμα-βήμα το πώς φτιάχνεται μια παράσταση θεάτρου σκιών με φιγούρες από χαρτόνι ή/και χρωματιστές ζελατίνες. Προτεινόμενο θέμα των παραστάσεων που θα δημιουργήσουμε είναι η Φιλία.

Οι συμμετέχοντες θ’ αποφασίσουν αν θέλουν να δημιουργήσουν μια έγχρωμη ή ασπρόμαυρη παράσταση, θα φτιάξουν μια μικρή ιστορία και σύμφωνα μ΄ αυτή θα φτιαχτούν οι ήρωες και τα σκηνικά της παράστασης. Στη συνέχεια θα πειραματιστούν με τις ιδιότητες του φωτός πάνω στις φιγούρες και τελικά θα παρουσιάσουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες τη δημιουργία τους. Η κάθε ιστορία μπορεί να δουλευτεί ατομικά ή ομαδικά.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα ήταν καλό να έχουν να έχουν μαζί τους κάποια υλικά, που θα χρειαστούν:
-χαρτόνι άσπρο ή μαύρο για τις φιγούρες και τα σκηνικά
-κουτί παπουτσιών ή καπάκι από κουτί Α4
-ριζόχαρτο σε μέγεθος που να καλύπτει το κουτί*
-ζελατίνες διαφόρων χρωμάτων*
-κολλά στικ
-συρραπτικό*
-10 καλαμάκια
-10 ξυλάκια από σουβλάκια
-φακός (αν είναι δυνατόν με μονή λάμπα LED)*

Υλικά θα υπάρχουν ήδη στο χώρο (εκτός από αυτά που σημειώνονται με *), αλλά καλύτερα να φέρει ο καθένας τα δικά του, ώστε να είναι σίγουρο πως θα φτάσουν για όλους.