Απάντηση του Χρ. Μπαλαμπάνου στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ευρώτα την 26/10/2011

Σαφή και δυναμική απάντηση δίνει στον αντιδήμαρχο Ευρώτα Ηλ. Παναγιωτακάκο ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου Χρήστος Μπαλαμπάνος, προτιμώντας να υπογράψει ως αγανακτισμένος γονέας.

«Εξεπλάγην όταν είδα το δελτίο τύπου του Δήμου Ευρώτα σχετικά με ψήφισμα του –κατά πλειοψηφία-Δημοτικού Συμβουλίου κατά την 24η συνεδρίαση του και που αφορούσε την αντίδραση μου ως δημότη προς την προγραμματισμένη επίσκεψη της Προϊσταμένης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Αικατερίνης Χριστοπούλου την 21η Οκτωβρίου 2011 στο Γεράκι.

Ως πρώτο θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου διότι το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολείτο με το όνομα μου απόντος εμού αφού δεν είχα καλεστεί.
Δεν σεβαστήκατε τον στοιχειώδη κανόνα της Δημοκρατίας και δεν είχατε την ευαισθησία να με καλέσετε για ένα θέμα που αποκλειστικά αφορούσε το πρόσωπό μου.

Ως δεύτερο θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι αντέδρασα όχι με την ιδιότητα του πρόεδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου όπως τονίζετε και καταλαβαίνω την σκοπιμότητα αυτού πολύ καλά, αλλά ως γονέας και εξέφρασα την προσωπική μου άποψη, ότι η κ. Προϊσταμένη είναι ανεπιθύμητη στο Γεράκι αφού μας αγνοεί επί δύο μήνες και ούτε καν απαντά στα έγγραφα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με τις μεταγραφές μαθητών από το Γυμνάσιο Γερακίου προς το Γυμνάσιο Σκάλας.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί έπρεπε να έχω την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκφράσω την προσωπική μου άποψη. Ουαί και αλίμονο εάν κάθε Δήμος της χώρας καταδίκαζε τους δημότες του για την αμφισβήτηση των θεσμικών εκπροσώπων του κράτους. Ανοίξτε μόνο ένα βράδυ τηλεόραση και θα καταλάβετε τι εννοώ. Η συγκεκριμένη τακτική, μας παραπέμπει σε άλλες εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Λογοκρισία και φίμωμα δεν υπάρχουν στην δημοκρατία.

Ως τρίτο κ. Αντιδήμαρχε θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είσαστε παραπληροφορημένος και ότι η δική μου αντίδραση δεν ήταν η μοναδική υπήρξε αντίδραση της Προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γερακίου, της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Γερακίου, άλλων γονέων καθώς και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Γερακίου, ένα απλό τηλεφώνημα στον Διευθυντή του Γυμνασίου Γερακίου κ. Αντώνιο Χριστοφοράκο θα σας έπειθε και θα είσασταν πιο ακριβής πριν εισηγηθείτε το συγκεκριμένο θέμα, και για να σας αποδείξω ότι η πληροφορία σας αυτή είναι αναληθής δεν νομίζω ότι με την αντίδραση την δική μου στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook αποθαρρύνθηκε η κ. Προισταμένη να έρθει στο Γεράκι εάν το κατάφερα μέσα σε τόσους δημότες του Δήμου τότε έχω δύναμη που ούτε και εγώ την γνώριζα έως σήμερα.

Κύριε Παναγιωτάκάκο ως υπεύθυνο Αντιδήμαρχο του Δήμου για θέματα παιδείας δεν σας είδα να έχετε τα ίδια αντανακλαστικά και τον ίδιο ζήλο στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 όταν ο Δήμος Ευρώτα εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας σε γονείς που ήθελαν να μεταγράψουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο Σκάλας από το Γυμνάσιο Γερακίου και να καταδικάσετε το γεγονός εν αντιθέσει το αποσιωπήσατε καθώς και την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γερακίου όπου μετά από αντίδραση του ανακαλέστηκαν.

Πριν λοιπόν προχωρήσετε στο συγκεκριμένο ψήφισμα και με «καταδικάσετε », θα ήταν φρόνιμο να αφουγκραστείτε την τοπική κοινωνία και γιατί αντιδρούμε έτσι και αντί να αναλώνετε τον χρόνο σας προκειμένου να φιμώσετε την άποψη του κάθε δημότη ας τον αναλίσκατε φροντίζοντας να διεκδικήσετε να τηρηθεί αυστηρά ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός- όπως μας είχατε υποσχεθεί όταν ήρθατε στο Γεράκι - και να εκδίδατε και ψήφισμα διαμαρτυρίας για την μη τήρησή του στα σχολεία του Δήμου.

Τα διχαστικά διλήμματα λοιπόν άλλοι τα δημιουργούν και όχι εγώ.
Είσαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που υπερψηφίσατε το συγκεκριμένο ψήφισμα να αποκαταστήσετε την αλήθεια γιατί θίξατε μόνο το προσωπό μου και θέλω να ευχαριστήσω την αντιπολίτευση που σωστά σκεπτόμενη το καταψήφισε.

Εγώ αγαπώ τον τόπο μου και τα σχολεία στα οποία φοίτησα και γιαυτό θα προσπαθώ με όποιο τρόπο μπορώ να τα προασπίσω. Προσωπικές διαφορές και πολιτικά παιχνίδια καλό είναι να μην παίζονται εις βάρος μαθητών και γονέων.
Φίμωτρο δεν έχει το δικαίωμα και ούτε θα μου βάλει κανείς…»

Χρήστος Μπαλαμπάνος
Αγανακτισμένος γονέας