Δημοπρατήθηκαν την Τρίτη 26 Οκτωβρίου από την διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας τα έργα ‘’Επισκευή Ασφαλτικών Ταπήτων Επ. Οδ. Δήμου Ευρώτα΄΄ και ‘’ Βελτίωση Ασφαλτικών Ταπήτων Επ. Οδ. Δήμου Μονεμβασίας΄΄ με προϋπολογισμό 350.000,00 και 320.000,00 ευρώ αντιστοίχως.

Η μελέτη προβλέπει να εκτελεστούν εργασίες σε διάφορες θέσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου στα γεωγραφικά όρια των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας, για την αποκατάσταση τμημάτων των οδοστρωμάτων που έχουν υποστεί φθορές.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα επισήμαναν ότι με την αποκατάσταση τμημάτων του Επαρχιακού οδικού δικτύου που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας και παρουσιάζουν σημαντικές φθορές λόγω παλαιότητας, διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς την Νοτιανατολική Λακωνία και η προσβασιμότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σχεδόν στο σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων των παραπάνω Δήμων.