ΚΑΣΤΟΡΙ. Αξίζει να δώσουμε βήμα στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης και συγκεκριμένα του πρώην Δήμου Πελλάνας οι οποίοι με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καστόρι είχαν την ευκαιρία να θέσουν θέματα.

- Ο Καστόρειος δρόμος θα γίνει στη μνήμη του αείμνηστου Λεωνίδα Καράτζαλη. Μια πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έγινε άμεσα αποδεκτή.
- Πρέπει να υποστηριχθεί η δημιουργία κόμβων που θα οδηγούν προς το Καστόρι.
- Θα δημιουργηθεί Λέσχη Φιλίας στο Λογκανίκο από το Ν.Π. Αλληλεγγύης.
- Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο γήπεδο Καστορείου.
- Το ΑΤΜ της Πειραιώς καταργείται και στην θέση του ίσως λειτουργήσει ΑΤΜ της Eurobank
- Οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι ελλιπείς στην περιοχή Καστορείου.
- Μεγάλο το πρόβλημα από τις επιθέσεις των αγριογούρουνων στην περιοχή.
- Χρειάζεται ενίσχυση ο δημοτικός φωτισμός σε αρκετά σημεία των χωριών των Βορείων Δήμων.
- Είναι αναγκαία η εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή της Πανίδας και της Χλωρίδας στον βόρειο Ταύγετο ενόψει και της πιθανότητας τοποθέτησης ανεμογεννητριών.
- Παρέμβαση χρειάζεται στο καταρρέον γεφύρι του Κεφαλόβρυσου.
- Ειδική μέριμνα χρειάζεται για την ύδρευση και την άρδευση τόσο του Καστορείου όσο και άλλων χωριών. Προτάθηκε να γίνει μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων και κατασκευή υδατοδεξαμενής στα Περιβόλια.
- Το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ το Σάββατο έχει διακοπεί.
- Η αγροτική οδοποιία χρειάζεται ενίσχυση.
- Πρέπει να γίνει εντοπισμός της Τουριστικής Ταυτότητας της περιοχής.

Πολίτες από το ακροατήριο έθεσαν θέματα όπως η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καστορείου, η παράταση της κυνηγετικής περιόδου για το πρόβλημα των αγριόχοιρων, η λειτουργία του Νεκροταφείου Καστορείου και η εκκένωση μνημείων, οι πινακίδες στο εθνικό οδικό δίκτυο που έχουν την Σπάρτη υποβαθμισμένη κ.α.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι η ανακαίνιση του Σπυροπούλειου κτιρίου στο Καστόρι θα μπει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (όπως και η οικία Σαλβαρά στον Μυστρά), για το Κέντρο Υγείας θα συγκροτηθεί Επιτροπή για επαφή με την 6η ΥΠΕ, η μελέτη για τον Βιολογικό Καστορείου είναι ώριμη (όπως και των Καρυών, όχι του Μυστρά) ενώ η ανάπλαση της πλατείας Λογκανίκου θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader.