ΣΠΑΡΤΗ. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης στις 19-7-2018 σε μια προσπάθεια συμβολής στην αειφορία και την διατήρηση του φυσικού κάλλους των βουνών, προχώρησε σε δράσεις με συμβολικό και ουσιαστικό χαραχτήρα, κινητοποιώντας τις δυνάμεις του στην περιβαντολλογική, πολιτιστική και κυνηγετική αναβάθμιση.

• Ενδεικτικά αναφέρουμε την παρουσία στον Ταϋγετο μεγάλης ομάδας θηροφυλάκων και περιπολιών.
• Παράδοση αρκετών χιλιάδων καλύκων στην ανακύκλωση.
• Επαφή και επικοινωνία με τοπικές κοινωνίες και στήριξη παραδοσιακών ήπιων δραστηριοτήτων, περίπατος, ορειβασία, θρησκευτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές, αθλητικές, περιβαντολλογικές, μουσικές δράσεις.

Στην προσπάθειά αυτή υπήρξαν ένθερμοι συμπαραστάτες όπως ο Μ.Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ με το Δ.Σ. και οι ποδοσφαιριστές του, η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και η Θηροφυλακή, οι οποίοι με την ουσιαστική παρουσία και επικοινωνία έκαναν αίσθηση.

Το ΔΣ αναφέρει: «Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Λακωνική Βιοενεργειακή για τις ενέργειες απόσυρσης των καλύκων, στο μουσικό σχήμα «ΔΩΡΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ», τους Εθελοντές κυνηγούς που συνδράμουν κάθε ενέργεια και δράση μας και φυσικά τον ανώνυμο κάτοικο, επισκέπτη, αγρότη, κτηνοτρόφο, που μέσα από την καθημερινότητα ενισχύει την φυσική ζωή των θρυλικών βουνών μας».