Μπαράζ αναβολών πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιείτε αυτές τις μέρες ύστερα από την κήρυξη εθνικού πένθους, λόγω των πυρκαγιών στην Αττική, που έκοψαν βίαια το νήμα της ζωής από δεκάδες συμπολίτες μας.

Ωστόσο, εχθές, Τρίτη 24 Ιουλίου, η προγραμματισμένη παράσταση «Μαντάμ Σουσού» πραγματοποιήθηκε κανονικά στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Όπως, όμως, σημειώθηκε πριν την έναρξη δεν υπήρχαν περιθώρια αναβολής λόγω μη ύπαρξης νέας διαθέσιμης ημερομηνίας από την παραγωγή.

Πριν την έναρξη ανακοινώθηκε εκ μέρους του Ιδρύματος πως η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος πήραν την απόφαση να διατεθεί μέρος των εσόδων της παράστασης προς ενίσχυση και ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκινητική ήταν η πρωταγωνίστρια Δήμητρα Παπαδοπούλου που πριν την έναρξη της παράστασης βγήκε με ολόκληρο το θίασο και ζήτησε να γίνει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα. Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Προβληματιστήκαμε, όμως δεν είχαμε περιθώρια αναβολής. Το θέατρο πάντα λειτουργεί ως βάλσαμο, κι ίσως μας βοηθήσει σήμερα όλους». Εμφανώς συγκινημένη αναφέρθηκε στα θύματα της πυρκαγιάς σημειώνοντας πως «έφυγαν βίαια», ενώ στο τέλος της παράστασης, μετά την υπόκλιση έστρεψε τα χέρια και το βλέμμα προς τον ουρανό, δακρυσμένη.