ΣΠΑΡΤΗ. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου & ώρα 9.30 μ.μ. στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Διατηρώντας το λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου εντάσσει τη σύγχρονη ματιά στο αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη με κάθε σεβασμό στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου. Οι «Εκκλησιάζουσες» που μας παρουσιάζονται από τον Αλέξανδρο Ρήγα έρχονται κατευθείαν από την αρχαία Αθήνα του 400 π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα.

Οι «Εκκλησιάζουσες» στήνουν ένα χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή το χώρο και το χρώμα που της ανήκει φέρνοντας στο προσκήνιο τις γυναίκες και προπαγανδίζοντας κατ’ουσίαν την ίδια τη δύναμη της Δημοκρατίας ως ταυτόχρονη αδυναμία της.

Παίζουν οι:

Αντώνης Λουδάρος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σοφία Μουτίδου, Ησαΐας Ματιάμπα, Ιβάν Σβιτάιλο , Χάρης Γρηγορόπουλος , Γιάννης Κρητικός ,Τάκης Βαμβακίδης, Θανάσης Πατριαρχέας, Βασίλης Παπαδόπουλος

Συμμετέχουν

Δερβιτσιώτης Μάριος, Διακοσάββας Δημήτρης, Θάνος Τιμόθεος, Καρατζιώτης Γιώργος, Κουκουράκης Γιάννης , Κρικώνης Αστέρης, Μπανταδάκης Γιώργος, Μπούγιας Μάρκος, Οικονόμου Στέφανος, Παπαδημητρίου Βασίλης, Τσέλιος Δημήτρης, Φλωράτος Γιώργος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 15€ & 12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑ 21.30

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 86) ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30.