Έκκληση προς τους κυνηγούς και τους νομοταγείς πολίτες απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, καλώντας τους να καταγγέλλουν στις Αρχές και στα εντεταλμένα όργανα της θηροφυλακής κάθε έκνομη ενέργεια και παράβαση που συντελείται καθώς επίσης να αναφέρουν στις Αρχές τυχόν ύποπτους ή ύποπτα οχήματα στο δάσος και στην εξοχή.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου «αρκετά περιστατικά πρόληψης και καταστολής της λαθροθηρίας στην περιοχή ευθύνης μας αλλά και αλλού, μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν».

Περιπολίες τον Δεκαπενταύγουστο
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης μαζί με την Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στα πλαίσια κοινής δράσης για την πυροφύλαξη και διαφύλαξη του πλούτου των βουνών μας, συμμετείχαν σε κοινές δράσεις τέτοιας μορφής την παραμονή και ανήμερα του 15αύγουστου.

Η θηροφυλακή με το έμψυχο υλικό της είχε κεντρικό ρόλο σε αυτές τις δράσεις, οι οποίες με την καθολική και καθοριστική συμβολή των συλλόγων «Ταϋγετος Παλαιοπαναγιάς» και «Αγροτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σουστιάνων», εστέφθησαν από απόλυτη επιτυχία.
Η αειφορία, η διατήρηση της ισορροπίας και του φυσικού κάλους του δάσους και των βουνών μας, η πρόληψη των πυρκαϊών αποτέλεσε και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο των κυνηγετικών οργανώσεων και το μόνιμο καθολικό αίτημα των συμπολιτών μας.