ΛΑΚΩΝΙΑ. Στην πολιτική, πλέον, έχουμε συνηθίσει τον πλάγιο λόγο που αφήνει το περιθώριο διορθώσεων και αλλαγών, όταν οι εξελίξεις το επιβάλουν. Έτσι πέρα από τον ξύλινο πολιτικό λόγο έχουμε γίνει ακροατές και του ασαφούς λόγου.

Οι Λάκωνες θα έπρεπε να διακρίνονται από την ευθύτητα, σαφήνεια και ακρίβεια του λόγου τους. Τότε δεν θα χρειαζόταν να μιλούν πολύ και συνεχώς. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού βίου που να τιμούν το «λακωνίζειν έστιν φιλοσοφείν».

Είναι λοιπόν να προκαλεί εντύπωση η δήλωσης του Σπαρτιάτη ιατρού, περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου Χαράλαμπου Σκούρου, ο οποίος ήταν ευθύβολα αποστομωτικός και λιτά καταλυτικός όταν το notospress.gr του ζήτησε να τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με την στήριξη του Πέτρου Τατούλη.

Η σαφήνεια αποπνέει συγκρότηση και σιγουριά και η ευθύτητα δείχνει αποφασιστικότητα και στοχοθέτηση.
Την ώρα λοιπόν που κόμματα επιχειρούν στην Πελοπόννησο να συσπειρωθούν κάτω από τον «μπαμπούλα» της κομματικής πειθαρχίας έρχεται ο Χαράλαμπος Σκούρος να δείξει ότι όχι υπάρχει ο άλλος δρόμος, που δεν έχει να κάνει μόνον με το πολιτικό ύφος Τατούλη αλλά και με το πολιτικό ήθος συνεργατών του.

Ο Χαράλαμπος Σκούρος, με εγνωσμένη πολιτική τοποθέτηση και ιδεολογική θεώρηση, δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη και στην επόμενη τετραετία απαντώντας έτσι και σε εκείνους που τραβούν κομματικές κουρτίνες φράζοντας το φώς και τον αέρα, που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος.