Την παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρίας C.Wikström για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ενημέρωσε σήμερα προφορικά και γραπτά την κα Wikström για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών μετά την προφορική της ενημέρωση ζήτησε να ενημερωθεί και εγγράφως και δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το ζήτημα.

Στην επιστολή του ο Νότης Μαριάς, καλεί την C.Wikström να αναλάβει άμεσα δράση προκειμένου να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Το κείμενο της Επιστολής του Νότη Μαριά έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κ. Wikström όπως σας ενημέρωσα και προφορικά σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εδώ στο Στρασβούργο, η Περιφέρεια Αττικής κατά παράβαση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Σας ζητώ λοιπόν να επικοινωνήσετε με την Περιφέρεια Αττικής και να την καλέσετε να τηρήσει την σχετική απόφαση της Επιτροπής Αναφορών η οποία δεν επιτρέπει τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Επιπλέον σας καλώ να ζητήσετε την παρέμβαση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ζήτημα αυτό προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Περιφέρεια Αττικής σε σχέση με τον ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Με εκτίμηση,

Νότης Μαριάς

Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής».