ΣΠΑΡΤΗ. Η κυνηγετική περίοδος τελείωσε και το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης ευχαριστεί θερμά κάθε μέλος κυνηγό, για την προσπάθεια που κατέβαλε έτσι ώστε «να υπερηφανευόμαστε όλοι ότι κυνηγήσαμε με ασφάλεια και περάσαμε όμορφες ώρες στην φύση με ψηλά το κεφάλι».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Τους ευχαριστούμε επίσης διότι καθημερινά και με ενδιαφέρον συμμετέχουν και δίνουν το παρόν στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, τις οποίες υποσχόμαστε να διευρύνουμε ποιοτικά και ποσοτικά.
Οι κυνηγοί μας γνωρίζουν ότι αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική για την περιποίηση και την υγεία των σκύλων τους, την προετοιμασία για την επόμενη κυνηγετική περίοδο και για την αναπαραγωγική περίοδο των θηραμάτων, για αυτό πρέπει να μην πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές εξόδους.
Να επισημάνουμε ότι παρόλη την δύσκολη οικονομική συγκυρία οι άδειες που θεωρήθηκαν κυμάνθηκαν σε ελαφρά αύξηση από τις περυσινές και αυτό καταδικνύει περίτρανα την αγάπη των συμπολιτών μας και των Λακώνων γενικότερα για το κυνήγι και την φύση αλλά και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν τον σύλλογο μας.
Από την πλευρά μας ξεκινήσαμε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας ( Γ’ ΚΟΠ ) μελέτες εμπλουτισμού περιοχών με θηράματα με έμφαση στην πέρδικα της οποίας οι πληθυσμοί τα τελευταία χρόνια συρρικνώθηκαν.
Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε νέους ανθρώπους και ειδικότερα γυναίκες στο κυνήγι που θα εμπλουτίσουν με την φρεσκάδα τους και τις νέες ιδέες τους τον σύλλογό μας.
Στις προσπάθειές μας είναι αρωγοί το Δασαρχείο Σπάρτης και η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.»