ΠΑΤΡΑ. Θερμή ήταν η ατμόσφαιρα το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Πάτρας, στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τους αποφοίτους και τους εκπαιδευτικούς του Λαϊκού Φροντιστηρίου, από την Αντιδημαρχία Παιδείας και την Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης.

Με την εκδήλωση αυτή η Δημοτική Αρχή συγχάρηκε τους 66 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, από τους 68 που συμμετείχαν, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν στο Λαϊκό Φροντιστήριο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, χαιρετίζοντας μαθητές και καθηγητές, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι μια βραδιά ξεχωριστή η αποψινή. Μια ακόμα χρονιά μάχης έφτασε στο τέλος της και είναι χαρά μας που τελειώνει με χαμόγελα στα πρόσωπα των νέων φοιτητών πλέον. Η πόλη μας ευχαριστεί, εσάς τους εκπαιδευτικούς που εθελοντικά δώσατε τον καλύτερό αυτό σας σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Αντικρίζοντάς σας απόψε νιώθουμε βαθιά ικανοποίηση γιατί παιδιά λαϊκών οικογενειών, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για τα φροντιστήρια, κατάφεραν με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών να κατακτήσουν τον στόχο τους.
Δυστυχώς, το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο που να μην χρειάζονται τα φροντιστήρια. Το σύστημα αυτό πρέπει να αλλάξει, αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Εσείς που ζήσατε αυτή την εμπειρία, μπορείτε να βάλετε τη σφραγίδα σας προς αυτή την κατεύθυνση. Να μην χρειάζονται ούτε τα λαϊκά φροντιστήρια, ούτε τα φροντιστήρια. Το σύστημα το ίδιο από μόνο του, πρέπει να είναι έτσι δομημένο, που να μπορούν οι μαθητές να προχωρούν και να έχουν τις επιτυχίες τους. Ταυτόχρονα να μην υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί, τη στιγμή που οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, είναι τεράστιες.
Όλοι σας, αποδείξατε ότι με την εργατικότητα και επιμονή παρά τις δύσκολες συνθήκες, ότι η μόρφωση είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας».

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο καθηγητές αλλά και γονείς, οι οποίοι τόνισαν την αξία αυτής της δομής, ευχαριστώντας την δημοτική αρχή, αλλά και όλους τους εθελοντές για αυτήν την προσπάθεια.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, βράβευσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσφέροντας τους συμβολικά για δώρο ένα βιβλίο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος και Πρασίνου Ανδρέας Αθανασόπουλος, καθώς και η Υπεύθυνη Γραμματείας Διεύθυνσης του Λαϊκού Φροντιστηρίου, Γωγώ Γαλυφοπούλου.